KARABÜK´TE SAHTE ALTIN SATMAK İSTEYEN BİR KİŞİ YAKALANDI 2 KİŞİ ARANIYOR

Karabük´te, kuyumcuya sahte altınları satmak isteyen bir kişi yakalanarak gözaltına alınırken, 2 kişi aranıyor

GÜNCEL 2.08.2015 17:46:52 0
KARABÜK´TE SAHTE ALTIN SATMAK İSTEYEN BİR KİŞİ YAKALANDI 2 KİŞİ ARANIYOR

Edinilen bilgiye göre, İstanbul´dan kiraladıkları son model lüks bir otomobil ile çok sayıda ilde tanesini 3 bin 500 TL´den sattıkları belirlenen 3 kişi Karabük´te yakayı ele verdi. Son olarak Aydın, Bilecik, Eskişehir, Zonguldak ve Bartın´da kuyumculara gramajı yüksek sahte altın satan R.K (55), T.G (33) ve Ö.K (32) isimli şahıslar aynı yöntemle Karabük´te bir kuyumcuya altın bozdurmak istedi. Altınları inceleyen kuyumcu altınların sahte olduğunu anlayınca, üzerinde yeteri kadar nakit olmadığını bahane ederek alamayacağını söyledi. Kuyumcu şahısların dükkandan çıkması üzerine durumu Karabük Emniyet Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Yapılan başvuru üzerine, Karabük Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, harekete geçerek aracın bir alış veriş merkezinin otoparkına çekildiğini ve eşkali belirlenen şahısların kent merkezi yönüne gittiğini tespit etti. Çevrede araştırma yapan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri R.K (55) isimli şahsı cadde üzerinde 'sahte altın satarak dolandırıcılık' yaptıkları iddiasıyla gözaltına aldı.
PARK HALİNDEKİ ARACA PUSU ATTILAR
Gözaltına alınan R.K´nin haricinde T.G ve Ö.K isimli şahsıları da yakalamak için harekete geçen ekipler otopark içindeki otomobile pusu attı. Uzun süre bekleyen ekipler otomobilin kapılarını çağırdıkları çilingir yardımı açarak arama yaptı. Yapılan aramalar sonucunda çanta içersinde 10 ve yakalanan şahsın üzerinde 3 adet olmak üzere toplam 13 adet sahte altın ele geçirdi. Ekipler lüks otomobilin otoparktan çıkarılmasını engellemek için ise lastiklerinin havasını indirdi.
Öte yandan, emniyette sorgusu yapılan R.K isimli şahıs daha sonra Karabük Adliyesine sevk edildi. R.K, sattıkları altınların sahte olmadığını ve ayarlarının düşük olduğunu iddia ettiği öğrenildi.


Cuma 22.1 ° / 5.6 °
Cumartesi 24.6 ° / 2.1 °
Pazar 21.1 ° / 0.2 °