KARABÜK´TE TERÖRLE MÜCADELE

Karabük polisinin terör örgütü üyesi olan ve örgütün dağ kadrosuna eleman kazandırdığı belirlenen şahsı yakalamak üzere Çorum ve Karabük´te yaptığı eş zamanlı operasyonlarda 9 kişi gözaltına alındı

GÜNCEL 14.10.2015 16:53:35 0
KARABÜK´TE TERÖRLE MÜCADELE

Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Karabük Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Karabük´te inşaat işçiliği yapan bir kişinin kandırılarak dağ kadrosuna katılacağı bilgisine ulaştı. Bunun üzerine şahsın Van´daki adresini belirleyen Karabük polisi, konuyu Van Emniyet Müdürlüğü ile paylaştı. Terör örgütü PKK´nın dağ kadrosuna katılmak üzere olan M.A isimli şahsı ekipler ikna ederek kurtardı. Emniyette ifadesi alınan M.A.´nun verdiği bilgiler doğrultusunda Karabük´te H.Ö. isimli şahsın PKK´nın dağ kadrosuna eleman kazandırdığı tespit edildi. Bunun üzerine harekete geçen Karabük TEM Şube Müdürlüğü ekipleri, peşine düştükleri H.Ö.´yu yanındaki 2 kişi ile birlikte Çorum´da yakalayarak gözaltına aldı. Burada adliyeye sevk edilen zanlılardan H.Ö. ve S.M. ´terör örgütü üyesi olmak´ suçundan tutuklandı. 
H.Ö´nün Karabük´ün Cumhuriyet Mahallesi´ndeki evine yapılan operasyonda ise üniversite öğrencisi 6 kişi gözaltına alındı. Evde yapılan aramada çeşitli yasa dışı örgütsel doküman ve bilgisayarlara el konuldu. Operasyonda gözaltına alınan E.B, M.K, O.Y, M.K, F.S. ve Y.Ç. isimli öğrenciler, Karabük Emniyet Müdürlüğü´ndeki sorgularının ardından 'terör örgütü üyesi olmak' suçlaması ile adliyeye sevk edildi. Zanlılar adliyeye getirildiği sırada emniyet güçleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. 


Salı 19.6 ° / 5.8 °
Çarşamba 18.9 ° / 5.6 °
Perşembe 13.9 ° / 3.5 °