KARABÜK`TE SEÇİM YARIŞI BAŞLADI

Karabük`te partiler Milletvekilliği yolunda yürüyecek adaylarını açıkladı

SİYASET 8.04.2015 20:35:41 0
KARABÜK`TE SEÇİM YARIŞI BAŞLADI

AK Parti Karabük Milletvekilliği adayı olmak için başvuruda bulunan 14 aday adayı vardı. AK Parti camiasında en çok Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Osman Kahveci, Sedat Namal ve Ömer Ayar konuşuluyordu. AK Parti Genel Merkezi Karabük`teki üyelerinin tepkilerini göz önüne alarak AK Parti Karabük Milletvekili Adaylığına birinci sırada Osman Kahveci`ye, ikinci sırada ise Sedat Namal`a yer verdi.
Osman Kahveci`nin Karabük merkezde güçlü bir potansiyeli olduğu ve Eskipazarlı olan Namal`a da Eskipazar halkının yoğun desteği olduğu konuşuluyor.
CHP`de Karabük Milletvekili Aday Adaylığına 3 isim başvurmuştu. Cevdet Akay, Mustafa Akay ve Fikret Gökçe. CHP ülke genelinde yaptığı önseçim sonucunda Karabük`ten ilk sırayı Cevdet Akay, ikinci sırayı Mustafa Akay almıştı. CHP Genel Merkezi`de yine üyelerinin düşüncelerini göz önüne alarak Karabük üyelerinin dediğini yaptı. Karabük Milletvekili Adayı olarak birinci sıraya Cevdet Akay, ikici sıraya Mustafa Akay`ı listesine koydu.
Cevdet Akay ve Mustafa Akay`ın Yeniceli olmasından dolayı bu seçimde Yenicelilerin topyekün CHP saflarında yer alacağı konuşuluyor.
MHP`de ise aday adaylığı için 6 başvuru yapılmış, başvurulardan bir tanesi MHP Genel Merkezi tarafından reddedilmişti.
MHP aday adaylarında llk çıkışı yapan Dursun Altıparmak Karabük genelinde büyük ses getirmişti. Ardından yapılan açıklamalar ve bir takım doğru ya da yanlış haberler sonucu Karabük MHP camiası kendi arasında ayrılıklara düştü. Dursun Altıparmak`tan sonra Yaşar Kılıç, Durmuş Yalçın, Ayhan Akbaş ve Çetin İpek aday adaylıklarını açıklamıştı. MHP Genel Merkezi 5 aday adayından birinci sıraya Durmuş Yalçın`ı, ikinci sıraya Ayhan Akbaş`ı Karabük Milletvekili adayı olarak seçti. Durmuş Yalçın`ın eşinden doğru Eskipazar`la ilişkisi ve Ayhan Akbaş`ın Eskipazarlı olması, Sedat Namal`da birleşen Eskipazarlıları MHP tarafına geçirip geçiremeyeceği camialarca konuşulmaya başlandı.

HABER: OĞUZHAN DOĞAN


Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °
Çarşamba 18.9 ° / 5.6 °