Karabük´teki yabancıların uyrukları say say bitmiyor

İl Göç İdaresi Müdürü Osman Dorkaç, Karabük´te dünyanın birçok ülkesinden yabancının bulunduğunu ifade ederek Karabük´teki yabancıların Afganistan, Irak, Suriye, Çad, Somali, Yemen, Türkmenistan, Azerbaycan, Ürdün, Cibuti ve diğ

GÜNCEL 27.01.2022 15:26:32 0
Karabük´teki yabancıların uyrukları say say bitmiyor

 

Kamu kurumlarına gerçekleştirdiği denetim ve brifing alma ziyareti kapsamında İl Göç İdaresi Müdürlüğünü ziyaret eden Vali Fuat Gürel, İl Göç İdaresi Müdürü Osman Dorkaç´tan, Karabük´te göçmenlere yönelik yürütülen faaliyet ve çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

İl Göç İdaresi Müdürlüğü teşkilat şeması ve personel durumu hakkında bilgiler vererek sunumuna başlayan İl Göç İdaresi Müdürü Osman Dorkaç, Karabük´te dünyanın birçok ülkesinden çoğunluğu öğrenciler olmak üzere yabancının bulunduğunu söyleyerek bunların Afganistan, Irak, Suriye, Çad, Somali, Yemen, Türkmenistan, Azerbaycan,  Ürdün, Cibuti ve diğer ülke vatandaşlarının eğitim,  savaş ve diğer sebeplerden dolayı Karabük´te misafir edildiğini söyledi.

Karabük´te ikamet izni bulunan yabancı sayısı 6 bin 841

İl Göç İdaresi Müdürü Osman Dorkaç, Karabük´te ikamet izni bulunan 6 Bin 841 kişi olduğunu ifade ederek çalışma izni alan 63 kişiden 26 ‘sının Afganistan, 9´unun Suriye, 10´unun Irak olmak üzere 18´de diğer uyruklu yabancıların oluşturduğunu belirtti.

Karabük´te üniversite öğrencisi hariç toplam bin 194 yabancı öğrenci var

Okullarda bulunan yabancı öğrenci sayıları hakkında da bilgiler veren İl Göç İdaresi Müdürü Dorkaç, ilkokulda 392, ortaokulda 459 ve lise düzeyinde 343 öğrencinin bulunduğunu ifade ederek uyum faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Uyum faaliyetleri kapsamında; sosyal uyum ve yaşam eğitimi, öğrenci temsilcileri ile toplantı, Suriye uyruklu öğrenciler ile online toplantı, İl Göç Kurulu Toplantıları, İl İnsan Ticareti ile Mücadele Koordinasyon Komisyonu Toplantıları, 30 Temmuz İnsan Ticareti ile Mücadele Günü, Muhtarlar Çalıştayı ve istişare toplantıları düzenlediklerini ifade eden İl Göç İdaresi Müdürü Dorkaç, 2021 yılında Karabük´te ikamet eden öğrencileri bilgilendirmek ve ‘Uluslararası Göçmenler Günü´nü kutlamak amacıyla Karabük Üniversitesinde ‘Uyum Buluşmaları´ etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi.

/resimler/2022-1/27/1528420791340.jpg

Tüm yabancıların parmak izleri alınacak

2022 yılı planlamaları hakkında da bilgiler veren İl Göç İdaresi Müdürü Osman Dorkaç, “İkamet İzni, Uluslararası Koruma ve Geçici Koruma kapsamında bulunan tüm yabancıların parmak izlerinin alınması ve adres tescil işlemlerinin yapılması, üniversite öğrencilerinin bilgilendirilmesi, düzensiz göç ve insan ticareti noktasında farkındalık yaratılması, hane ziyaretlerinin yapılması ve yabancı uyruklu kişilere bilgilendirme yapılması planlanmaktadır.” dedi.

“Mazlumlara karşı insanlık görevi olarak kapımıza gelen herkese kucak açmaya devam edeceğiz”

Türkiye´nin tarihi boyunca kendisinden destek bekleyen mazlumlara aidiyeti ne olursa olsun her zaman yürek kapılarını açtığını söyleyen Vali Fuat Gürel, “Yerlerinden ve yurtlarından olan mazlumlara karşı insanlık görevi olarak kapımıza gelen herkese kucak açmaya devam edeceğiz. Ayrıca Üniversitemiz en fazla uluslarası öğrenci barındıran üniversitelerden biri. İl Müdürümüz Osman Dorkaç ve ekip arkadaşlarına çalışmalarında başarılar diliyorum.” diye konuştu.

/resimler/2022-1/27/1528145151929.jpg

Vali Fuat Gürel ve beraberinde Vali Yardımcısı Muhammed Akın, Kaymakam Adayı Feyzanur Kılıç ve İl Yazı İşleri Şerafettin Kelleci ile birlikte İl Göç İdaresi Müdürlüğü birimlerini ziyaret ederek yapılan iş ve işlemler hakkında bilgiler aldı ve görevli personele çalışmalarında kolaylıklar diledi.


Perşembe 27.9 ° / 11.1 °
Cuma 17.4 ° / 9.2 °
Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °