Kardemir- KBÜ Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Karabük Üniversitesi Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu'nda 'Karabük Üniversitesi KARDEMİR A.Ş. İşbirliği ve Koordinasyon Değerlendirme Toplantısı' yapıldı.

GÜNCEL 2.02.2012 12:45:00 0
Kardemir- KBÜ Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Toplantıya; Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, KARDEMİR A.Ş. Genel Müdürü Fadıl Demirel, dekan ve müdürler, akademisyenler ile KARDEMİR A.Ş. çalışanları katıldı. Toplantıda açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, yaptıkları toplantının Karabük'ün geleceğini belirleyecek toplantılar arasında yer alacağını söyledi. 2007 yılında kurulan Karabük Üniversitesi'nin geç kurulduğunu ancak erken konuşmaya, erken yürümeye ve erken koşmaya başladığını belirten Rektör Uysal, 'Hizmet sırası artık Karabük Üniversitesi'ne geldi. Karabük Üniversitesi'ndeki erken konuşmaya ve yürümeye başlamasındaki en büyük etkenlerden bir tanesi de KARDEMİR'in bulunduğu şehirde kurulmasıdır. KARDEMİR'in 74 yıllık maddi birikiminin bir kısmını Üniversitemize aktarmış olması Karabük Üniversitesi'nin diğer üniversitelerden daha hızlı büyümesini sağlamıştır. Ben KARDEMİR yönetiminin şimdiye kadar bize göstermiş olduğu yakın ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah 3 Nisan 2012 tarihinde de Türkiye'nin tek Demir Çelik Enstitüsü'nü birlikte açmış olacağız ve reel demir çelik politikalarını burada birlikte belirleyeceğiz. Hem üniversitemizin hem şehrimizin gurur kapısı, gurur kuruluşu olacaktır. Bundan dolayı da sizleri tebrik ediyorum. Sizlerin katkısı olmasaydı şimdiye kadar üniversitelerin yapamadığı Demir Çelik Enstitüsünü kurma şansımız olmayacaktı. Ben kafanızdaki tüm projeleri dışarıya çıkarmanızı arzu ediyorum. Bizi destekleyecek ve şimdiye kadar da desteklemiş olan bir kuruluşun olduğunu belirtmek istiyorum' dedi.
KARDEMİR A.Ş. Genel Müdürü Fadıl Demirel ise, Karabük'ün fikir yapıcılarının bir araya geldiği bu toplantıda güzel fikirlerin ve projelerin çıkacağına inandığını ifade ederek, 'Üniversite sanayi işbirliği içerisinde insan yetiştirmek ve arkasından para kazandıracak yenilikleri keşfetmek toplantımızın en önemli amacıdır. Biz yıllarca duyarız konuşuruz üniversite sanayi işbirliği diye ama gerçek manada biz Karabük'te bunu yaşatmaya çalışıyoruz. Başta rektör hocamın ve diğer görevli öğretim üyesi arkadaşlarımızın liderliğinde ve önderliğinde buna ayak uyduruyoruz. Biz kendi tesislerimizi kendimiz yapıyoruz. KARDEMİR Demir Çelik Fabrikası olarak üniversitede okuyan öğrencilerimize ve eğitim veren öğretim üyelerimize bütün kapılarımızı açtık. Bizi laboratuar olarak kullanabilirler. KARDEMİR demode bir fabrika değil çağdaş, son teknolojilerin kullanıldığı bir fabrika. Bu birlikteliğimiz devam ederse büyük işlerin altına hep beraber imza atarız. Kenetlenmekte ve tutunmakta büyük fayda var' diye konuştu.
Genel Müdür Demirel, KARDEMİR A.Ş.'nin 2023 yılındaki hedeflerinden de bahsetti. Toplantı daha sonra Karabük Üniversitesi KARDEMİR A.Ş. İşbirliği Koordinatörü Prof. Dr. İbrahim Kadı'nın Karabük Üniversitesi Kardemir A.Ş. İşbirliği ve Koordinasyon Değerlendirme toplantısına ilişkin sunumu ile devam etti. Prof.Dr. İbrahim Kadı sunumunda yapılan bu toplantının amacı ve hedeflerini, üniversite ve KARDEMİR A.Ş. ile birlikte yapılan çalışma ve projeleri, yürütülen projeleri, yapılan pazarlama araştırmaları, gelecekte yapılacak olan projelerden bahsetti.
Toplantı soru cevap ve fikir alış verişinde bulunarak sona erdi.


Cuma 22.1 ° / 5.6 °
Cumartesi 24.6 ° / 2.1 °
Pazar 21.1 ° / 0.2 °