KARDEMİR Siyasi Programın Sonuçlarına Katlanacaktır

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, KARDEMİR ve Belediye arasında yaşanan gerginlikle ilgili açıklamalarda bulundu.

SİYASET 26.05.2014 18:39:59 0
KARDEMİR Siyasi Programın Sonuçlarına Katlanacaktır

Başkan Vergili, KARDEMİR’de Müdür konumunda olan 3 Belediye Meclis üyesinin görevden alınmasının tamamen siyasi bir programolduğunu söyledi.
Belediye Başkanı Rafet Vergili düzenlediği basın toplantısında son gelişmeleri değerlendirerek, “ Bu yaşanan gelişme Karabük’ün veya Kardemir’in menfaati ile ilgili bir program değildir. Bizde gerekli tavırlarımızı ve davranışlarımızı ortaya koyacağız. Biz hiçbir şekilde KARDEMİR’in zararı uğramasını, ekonomik bir zarara uğramasını isteyen birisi değiliz. Şu anda KARDEMİR yönetiminin asıl işi ekonomik program olması gerekirdi siyasi programın içerisine girdiklerine göre siyasi programın sonuçlarına da kendileri katlanacaktır” dedi.

“KARDEMİR OLMAZSA KARABÜK OLMAZDI”
KARDEMİR’de çalışan 3 müdürün belediye meclis üyesi adayı olmasının seçim öncesinde de gündeme geldiğini analtan Vergili, “Belediye meclis üyelerimizin sıralaması kesinleştikten sonra KARDEMİR A.Ş Genel Müdürlüğü tarafından bir tavır konuldu. KARDEMİR’den seçmiş olduğumuz üç belediye meclis üyemiz ile ilgili. Hatta partiden ve meclis üyeliğinden istifa etmeleri şeklinde telkinlerde bulunuldu bu telkin tam seçim döneminde yapıldı. Biz her zaman şunu söylüyoruz; KARDEMİR olmasa Karabük olmazdı. KARDEMİR ne kadar zengin olursa Karabük o kadar zengin olur. Bunlar bizim başlıca prensiplerimiz. KARDEMİR bugüne kadar ilk defa siyasetin içinde olmuş değil. KARDEMİR şimdiye kadar milletvekilleri çıkartmış, bakanlar çıkartmış, işçi liderleri çıkartmış sürekli etkinliği olan bir kuruluş olmuştur tabi ki bu da çok doğaldır. Çünkü Karabük’ün ekonomik yapısını bel kemiğini KARDEMİR oluşturmaktadır. Bildiğimiz kadarı ile şu anda KARDEMİR’de CHP İl Başkanı çalışmakta. AK Parti yönetim kurulundan bir çok arkadaşımız çalışmakta. Şu anda AK Parti’den il genel meclisi üyesi seçilmiş arkadaşım KARDEMİR’de çalışmakta. Daha önce İl Genel Meclisi Başkanlığı yapan Hüsnü Özcan bir buçuk veya iki yıl KARDEMİR’de çalışmakta idi. Bunların hiç birisi bugüne kadar söz konusu değildi. Buradaki asıl tepki benim gördüğüm kadarı ile MHP ve benim şahsıma olan tutumdur. Bu bizim tarafımızdan çok iyi bir şekilde değerlendirilecektir. Biz de buna göre pozisyon alacağız. Biz bugüne kadar KARDEMİR’in her türlü faaliyetlerinin devam etmesi ile ilgili sürekli yanında olduk. Şu anda partimizden belediye meclis üyesi olan üç arkadaşımız mevcut işlerinde bir aksaklık yaratmış olsalar veya işlerine bir sekte vermiş olsa biz bunları zaten belediye meclis üyeliğine almazdık. Bende bir özel sektör işletmecisi olarak buna kesinlikle karşı olurdum. Ama Karabük ile ilgili alınacak kararlarda KARDEMİR’den de temsilcilerin olması bu kararların içerisinde bulunması hem KARDEMİR’in hem de Karabük’ün geleceği ile ilgili önemli unsurlardan birisidir. Üç belediye meclis üyesinin toplantıya katılmaları KARDEMİR’de ki işlerine sekte vurmaz. Bu arkadaşlarımız bugüne kadar KARDEMİR’e destekte bulunmuşlar çalışmış oldukları sahada KARDEMİR’i en iyi şekilde temsil etmiş olan arkadaşlardır. Biz bu arkadaşları, dürüstlükleri, çalışkanlıkları ve Karabük’e katkılarından dolayı tercih ettik. Yoksa biz dışarıdan alelen kişileri seçmiş değiliz. Bu arkadaşlarımızın her biri işlerinde 15-19 sene kendilerini KARDEMİR’e vermiş arkadaşlardır” dedi.

“SONUÇLARINA KENDİLERİ KATLANACAKTIR”
Vergili, bu uygulamanın bazı siyasi kişilere hoş görünmek için yapıldığını da iddaa ederek, “ “ Bu uygulamaya MHP ve şahsım olarak bu duruma en iyi şekilde karşılıkta, cevapta vereceğiz. Bunun hiçbir zaman peşini bırakmayacağız. Makamlar herkese baki değildir, bu makamlar bir gün bırakılır ve gidilir. Onun için bu işin peşi asla bırakılmayacak. Bu tamamen siyasi bir programdır, çünkü Karabük’ün veya KARDEMİR’in menfaati ile ilgili bir program değildir. Bizde gerekli tavırlarımızı ve davranışlarımızı ortaya koyacağız. Biz hiçbir şekilde KARDEMİR’in zararı uğramasını, ekonomik bir zarara uğramasını isteyen birisi değiliz. Şu anda KARDEMİR yönetiminin asıl işi ekonomik program olması gerekirdi siyasi programın içerisine girdiklerine göre siyasi programın sonuçlarına da kendileri katlanacaktır” dedi.

“KARDEMİR İSTİFALARINI İSTEDİ”
KARDEMİR yönetiminden veya Genel Müdüründen belediye meclis üyesi olan arkadaşlar konusunda sizlere bir uyarı yapıldı mı? şeklinde bir soruya ise Belediye Başkanı Rafet Vergili, “ Uyarılma konusunu ben çok iyi biliyorum. KARDEMİR’de yönetici olan bir grup geldi uyarı yapıldı. Fakat bizim belediye meclis üyesi adayı listelerimiz kesinleştikten sonra gelindi ve istifa etmeleri konusunda baskı yapıldı. Arkadaşlarımız istifa etmediler bu arkadaşlar özelliği olan kişilerdir. Makam ve mevkilerini çalışkanlıkları ile elde etmiş olan arkadaşlardır. Her partiden bu tür arkadaşlara teklifler gidebilir, onlarda değerlendirebilir ama hiçbir zaman yönetim ve idareden bir baskısı olamaz. Eğer Türkiye’de demokrasi varsa herkes Karabük’ün geleceğini düşünüyorsa ülkesinin geleceğini düşünüyorsa aday olabilir. Kaldı ki bu arkadaşlar memur statüsünde değildir, işçidir işçi statüsündedir bu da hoş karşılanacak bir tavır değildir. KARDEMİR’in programı içerisinde sadece ekonomik program olmalıdır. Siyasi program bizim programımızdır. Eğer bazı siyasilerin baskıları ile bu tür işleri yapıyorlarsa Türkiye’de siyasi konjöktörlerin ne zaman değişeceğii, hiç kimse ne zaman olacağını bilemez tabiki bunların hepsine de kendileri katlanacaktır” şeklinde cevapladı.

“BELEDİYE KARDEMİR’E HER ZAMAN GEREKLİ DESTEĞİ VERECEKTİR”
KARDEMİR ile Karabük Belediyesi’nin arasında hiçbir şeklide problem olmayacağını ve Karabük Belediyesinin bu sıkıntıları her zaman çözeceğini de ifade eden Vergili, “ Benim şahsım ve partim ile ilgili her zaman problem olacaktır. KARDEMİR’in Karabük Belediyesi ile ilgili mevzuat dışında hiçbir zaman problemi olmayacaktır. Karabük Belediyesi KARDEMİR’e her zaman gerekli desteği verecektir. Biz KARDEMİR’in yapacağı işlerde veya KARDEMİR’in büyümesi gereken işlerde belediye olarak engel olacak hiçbir durumumuz yoktur. Biz bunları profesyonel olarak birbirinden ayırabilecek bir nitelikte bir kişiyiz. Bunları da kesinlikle birbirinden ayıracağız. Karabük Belediyesinin KARDEMİR’e hiçbir zaman yaptırımı diye bir söz konusu değildir. Mevzuatlar çerçevesi içersinde çözülmesi gereken problemler vardır ve bu problemlerin çözüleceğine inanıyorum. Ama şunu belirtmek istiyorum, KARDEMİR’in profesyonel idarecileri siyasetin içersine girmiştir ve siyasi olarakta bunların cevabını alacaktır” dedi.

“BU RAFET VERGİLİ, MHP VE KARDEMİR ARASINDA BİR OLAYDIR”
Karabük Belediyesinin kesmiş olduğu cezalar ile ilgili yöneltilen soruya ise Başkan Vergili şunları söyledi:
“ Cezalar kesilmiştir, bunlar normal uygulamalardır. Şu anda KARDEMİR koskoca projeler yaparken, ellerinde bir projenin olması gerekir, statik değerlerin hepsinin hesaplanması gerekir, inşaat projelerinin olması gerekir. Ben inşaata başladım diye zaten bir durum söz konusu değildir. Ellerinde bu projeler varken dahi belediyeye müracaat yapmamaktadır. Bbuda bir kusurdur buna istinaden kesilmiş bir cezadır. Biz KARDEMİR’e ceza kestik diye hiçbir şekilde icra uygulaması yapmadık. Başka türlü bir uygulama da yapmadık. Bizim böyle bir para tahsilatı beklentimiz de yok. Önemli olan KARDEMİR’in mevzuata uyması idi bunlarla ilgili yapılmış bir programdır. Gayet normaldir cezalar kesilebilir. Bütün işletmelere kesiliyor, bunlar tekrardan alınıyor ve belediye meclisinde değerlendiriliyor. Profesyonel bir yönetici kesilen bu cezaları belediye meclis üyelerine göndermeye hak sahibi değildir. Meclis üyesi arkadaşlarımızın kesilen cezalardan haberleri olmaz. Meclise geldiği zamanda ben inanıyorum ki kendi kurumlarını mutlak süratle savunacaklardır. Bizim bu arkadaşları KARDEMİR’den asıl tercih etmemizin amacı, KARDEMİR’in olsun Karabük’ün genel problemleri ile ilgili daha sağlıklı görüş ortaya konulabilmesi için tercih edilmiştir. Şu anda genel müdürlük olarak CHP İl Başkanına siz siyaset yapmayacaksınız diyebilirmisiniz. Veyahutta AK Parti İl Genel Meclisi üyesine siz istifa edeceksiniz diye baskı yapmanız söz konusu mu ? Eğer bunlara yapamıyorsanız MHP’ye yapma diye bir hakkınız yoktur. Bu işin peşi profesyonel yöneticilik bittikten sonrada bırakılmayacaktır. Her aşaması safha safha hukuk yolu ile hesap sorulacak boyutlara taşınacaktır. Bu Rafet Vergili, MHP ve KARDEMİR arasında bir olaydır. Belediye olayları tamamen farklı bir olaydır.”

“HİÇBİR SİYASİ PARTİ MENSUBUMUZU YARI YOLDA BIRAKACAK BİR KİŞİ DEĞİLİZ”
Görevden alınan üç belediye meclis üyesinin ekonomik kaybı olacak mı sorusuna ise Vergili “ Tabiki olacaktır. Onlar bu mevkilere gelebilmek için 15-19 yılını vermiş arkadaşlar. Görev değişikliğinde ekonomi kayıpları olacaktır. Sen bu arkadaşlara siyaset yapıyorsun diye bazı şeylerini heba edemezsin, edersen de elbette bir gün bunların hesabını verir” dedi.
KARDEMİR yönetimi görev yerini değiştirilen üç belediye meclis üyesine ya KARDEMİR, ya da belediye meclis üyeliğini tercihi yapın şeklinde bir durum söz konusu olabilir mi? şeklinde soruya Başkan Rafet Vergili “ Onların öyle bir hakları yoktur. Öyle bir süre verme veya kimsenin siyasetine ipotek koyma gibi bir hakları yoktur. O bu memlekete gelmiş profesyonel bir yöneticidir, bir gün olur Karabük’ten gider. Ama meclis üyesi arkadaşlarımız Karabük’ün öz evlatlarıdır. Bu olay kısa vadeli bir olay değildir, üç yılık, beş yıllık, on yıllık bir olay değildir. Allah ömür verdikçe de peşi bırakılmayacak bir olaydır. Biz hiçbir siyasi parti mensubumuzu yarı yolda bırakacak bir kişi değiliz. Her türlü şekilde özel sektörde, devlet sektöründe de nerde değerlendirilmesi gerekiyorsa değerlendirmek için her türlü desteği vereceğiz” ifadesinde bulundu.


Pazar 19 ° / 6.7 °
Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °