KARTALTEPE VE YENİŞEHİR YAYA KÖPRÜSÜ İLE BİRBİRİNE BAĞLANIYOR

Karabük Belediyesi, Kartaltepe ve Yenişehir Mahallelerini birbirine bağlayacak modern ve güvenli bir köprünün temelini attı

GÜNCEL 1.05.2015 18:05:43 0
KARTALTEPE VE YENİŞEHİR YAYA KÖPRÜSÜ İLE BİRBİRİNE BAĞLANIYOR

Temel Atma Törenine, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, MHP İl Başkanı Burhanettin Arslan, Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Dursun, MHP Safranbolu İlçe Başkanı Muharrem Asker, MHP Milletvekili adayları Durmuş Yalçın, Ayhan Akbaş, Mahalle Muhtarları, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldılar.
Temel atma töreni öncesi ilk konuşmayı yapan Mahalle Muhtarı Halil İbrahim Kaya: “Kartaltepe ve Yenişehir mahallemizi birleştirecek olan köprümüzün temelini atmak üzere biraraya gelmiş bulunuyoruz. Başta Belediye Başkanımız olmak üzere, emeği geçen tüm Belediye personeline sizlerin huzurunda teşekkür eder, mahallemiz ve şehrimiz adına hayırlı olmasını temenni ediyorum. 

“Şuan da Cevizkent içinde yol genişletme çalışmaları var. Buranın bitiminde Cevizkent içinin komple asfaltlanacağını biliyoruz. Kartaltepe`ye de acil asfalt ihtiyacımız var. Buraya asfalt geleceğini sizden aldığımız söz üzerine mahalle halkıma asfalt geleceğini söylüyorum. Mahallemize Salı pazarından ücretsiz otobüs aldık. Otobüs duraklarımız tamamlandı. Yakın zaman içinde, içerisinde Aile hekimliği bulunan Sosyal Yaşam Merkezinin de inşaallah temelini atarız sayın Başkanım. Yapılan hizmetlerden dolayı mahallem adına teşekkür ediyorum. Bulunduğumuz bu alanda okulumuz, iş merkezimiz, düğün salonumuz var. 7.000 nüfusun üzerinde bir mahalleyiz. Çarşı otoparkı da bu cadde üzerine yükleniyor. Üstte köprü güzel olacak. Bu caddenin altına, köprüye yakışacak şekilde bulvar yapılmasını rica ederim” dedi.
HER MAHALLE`YE EŞİT ŞEKİLDE HİZMET GÖTÜRMEYE ÇALIŞTIK
Vergili sözlerine şöyle devam etti: “Biz bugüne kadar Karabük`te yapılanların hepsini biliyoruz. İnkarcı değiliz. Karabük`e kim bir çivi çakmışsa onlar bizim baştacımız, onlar bizim büyüklerimizdir. Kendileri sıkıştıkça Ak Parti`ye teşekkür etmiyor diyor. Her zaman teşekkür ettim, neden etmeyeyim. İller Bankasından dağıtılan pay için teşekkür ettim ama kendi Belediye`lerine ne kadar fazladan veriliyor, verilmiyor diye de sorgulamadım. Çünkü şükürler olsun biz almış olduğumuz paraları idareli bir şekilde, hakkıyla, hukukuyla harcadık. İşçimizi mağdur etmedik. Mümkün olduğu kadar mahallelerimizi mağdur etmedik. Bir şehirde mutlaka eksiklikler olur. Her mahalleye eşit şekilde hizmet götürmeye çalıştık. Şimdi bu arkadaşlarımız yine sıkıldılar, 4 sene bitti, vermiş oldukları sözlerden hiçbirisi yerine gelmedi. 15 gün sonra da temel atmalara başlayacak. Benim nasıl çöp toplamak, size su götürmek, mahallelerin yolunu yapmak, istinat duvarlarını yapmak benim görevimse mevcut hükümetinde burada kurum binalarını yapmak, yollarını yapmak, ana yollarını yapmak ve diğer işlerini yapmak görevleri içerisinde. Ekstra yapılacak bir işe her zaman teşekkür ederiz” dedi.
DEMİR YOLLARI PROTOKOLÜNÜ MEVCUT MİLLETVEKİLLERİ DURDURDU
“Biz Devlet Demir Yolları ile bir protokol imzaladık, bu protokol milletvekillerinin haberi olduktan sonra durduruldu. Şimdi ben ne diye teşekkür edeyim? Hangisine teşekkür edeyim? Tıp fakültesini üniversite`ye devrettik, bir milletvekilimiz seçimlerin sonuna kadar tıp fakültesi binasının kullanılmasını istemiyorum dedi. Ben bu milletvekiline ne diye teşekkür edeyim. İki dönemdir Keltepe Kayak Merkezi`nin temelini atıyorlar. Daha ortada hiçbirşey yok, ne diye teşekkür edeyim? Safranbolu`ya ne yaptınız? Eflani`ye ne yaptınız? Eskipazar`a ne yaptınız? Yenice`ye ne yaptınız? Ben size ne diye teşekkür edeyim. Biz inkarcı değiliz. Yapılan işlere, Karabük`e verilen hizmetlere teşekkür ederiz. Ben her konuşmamda Devlet Su İşlerine teşekkür ettim. Bunların farkında değilmiş gibi davranmaları da hoş değil. Çünkü yapacakları hiçbir siyaset kalmadı. Yapacakları, üretecekleri hiçbir politika kalmadı”.
SEÇİM BİTTİ, HASTANELER KAPATILDI
“6 yıl`dan bu tarafa hergün söylediğim, Karabük`ün büyümesi, Karabük`ün geleceği, Eskipazar`ın geleceği, Eskipazar`a yapılacak Organize Sanayisinden geçer dedik anca yeni yeni ikna oldular. Hastane konularında hergün Rafet Vergili yalancı diye çıktılar sokaklara, hergün oy toplama peşine düştüler, seçim bitti, hastaneler kapatıldı. Bu milletvekili arkadaşlarımız söz vermediler mi sizlere bu hastaneler kapatılmayacak diye. Biz diyor çok güzel hastane yaptık diye. Evet devlet çok güzel bir hastane yaptı ama siz 3 yıl sonrasını göremediniz. Şimdi diyorsunuz ki 150 yatak ilave edecek yerimiz yok. Nasıl ilave edecekler ben size söyleyeyim. Yaşar Kaptan Spor Tesislerini hastaneye katmak mecburiyetinde. İmam Hatip Lisesi`ni hastaneye katmak mecburiyetinde. Biz size dedik ki gelin kardeşim 150-200 dönüm yer verelim, Öğlebeli bahçelerine yapın, bu hastaneyi de üniversite`ye verin. Sen 3 yıl sonrasını görememişsin, memlekette milletvekilliliği yapıyorsun. Bunu hükümet ayarlamaz, bunu Ak Parti`nin genel merkezi ayarlamaz. Bunu, basiretli idareciler gider der ki, Karabük`ün ihtiyacı şu şu şudur der”.
İKTİDARIN DÜŞÜNCESİNDE OLSAYDIM, AK PARTİ`Lİ OLURDUM
“Bizim hükümetin icraatlerini eleştireceğimiz noktaları var, eleştirmeyeceğimiz noktaları var. Şuan ki mevcut iktidarın düşüncesinde olsaydım Ak Parti`li olurdum. Demek ki aynı görüşte değiliz. Aynı görüşte değiliz diye Karabük halkı bizi tercih etmedi mi? Bizim neyimizi tercih etti, yapmış olduğumuz hizmetlerimizi tercih etti, fikirlerimizi değil. Bizde Karabük`lülere yapacağımız hizmete göre hiçkimseyi birbirinden ayırmadık. Ne sen Ak Parti`lisin dedik, ne sen Cumhuriyet Halk Partilisin dedik, ne sen Saaadet Partilisin dedik. Kapımıza gelen herkese eşit davrandık. İşe alırken hangi partlisin diye sormadık. Yardım ederken sen hangi partilsin, Milliyetçi Hareket Partisi`ne kayıt şartı koymadık. Burs verirken hiçbirisine torpille, kartla burs vermedik. Bizim yapmış olduğumuz adil bir hizmetti. Karabüklülere hizmetti. Çünkü Karabüklüler bizi tercih etti, bizi bağrına bastı. Bizde bunun karşılığını vermemiz gerekiyordu, bizde verdik. Şimdi ne yapıyorlar, yaptıkları hiçbirşey yok. Yaptıkları şu, Kardemir`den işçi çıkartıldığı zaman hemen oraya işçi listeleri yollamak. Sizin vazifeniz uzlaştırmak, büyüklük yapmak, her tarafı sakinleştirmek. 500 kişi daha işten atılacaktı. Bizim o zaman sarfettiğimiz eforu, o dönem ki Vali bey, Emniyet Müdürü biliyor”.
KARDEMİR KARABÜKSPOR`U SİYASETİN İÇİNE SOKTULAR
Şimdi bakıyoruz bunların üstünden yapacakları hiçbir siyaset kalmamış, siyasetin içine Karabükspor`u sokmuşlar, bir akşamda yönetim yapılırken. İşçi alırken siyaset sok, kumanya alırken siyaset sok içerisine, şuanda da yapacak hiçbir şey yok, hastaneleri kapat, gel şimdi temel atma törenleri hazırla kendine. Hoş geldin, sefa geldin”.
BİZİM ADAYLARIMIZ KARABÜK`ÜN SESİ OLACAK
“Ben inanıyorum ki bizim adaylarımız, bizim arkadaşlarımız Karabük`ün sesi olacak ve Karabük`ün şekli bir kere daha değişecek. Karabük Belediyesi farklı bir Belediye`ye geçerek Safranbolu`da, Eskipazar`da, Yenice`de, Eflani`de bir hizmet yarışı başladı. Bu Belediyelere iş yaptırmak için bir taraftan para buluyorlar, bir taraftan kaynak buluyorlar. Ben de şunu söylüyorum, bir milletvekili değiştiği zaman Karabük`te herşey değişecektir. Karabük`ün kaderi değişecektir. Şuna inanıyorum, Karabük belki 2019`da tüm işlerini tamamlamış, değişmiş bir Karabük olarak inşaallah hizmetimizi noktalayacağız. 2019`da da çağ atlamış olacak. Tekrar göç geri gelmeye başlayacak, gelişme başlayacak, aileler tekrar birbiriyle birleşmeye başlayacak ve Karabük için çok güzel günlerin yakın olduğuna inanıyorum. Buradan tekrar diyorum, tüm dostlarımla, Ak Parti`li kardeşlerimle, Cumhuriyet Halk Parti`li kardeşlerimle, Saadet Partili kardeşlerimle, Büyük Birlik Partili kardeşlerimle bu sefer olsun Karabük`ün kaderini değiştirmek için beraber olalım. Hepinize teşekkür ederim”.
Vergili, mahalle ile ilgili son olarak; “Mahallemizin 2 ay içinde yol, kanalizasyon, kanal ve içerisindeki çevre düzenlemeleri dahil yaz ayı gelmeden bütün işleri bitecek. Hiçbir eksiği kalmayacak mahallemizin. Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim. Köprümüz hayırlı uğurlu olsun. Hepinize saygılar sunarım” dedi.
Konuşmaların ardından Kartaltepe-Şirinevler arası yaya köprüsünün temel atma töreni gerçekleştirildi.


Pazar 19 ° / 6.7 °
Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °