Kaya, Özel Çocukları Ziyaret Etti

Ak Parti Safranbolu Belediye Başkan Adayı Ali Kaya, Safranbolu Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti.

GÜNCEL 27.02.2019 13:56:52 0
Kaya, Özel Çocukları Ziyaret Etti

 

Safranbolu´da faaliyet gösteren merkezde yapılan tedavi, rehabilitasyon, çalışmalar ve sosyal faaliyetler hakkında bilgi alan Kaya, burada eğitim gören engelli vatandaş ve çocuklarla uzun süre ilgilendi.

Ziyaret sonrası bir açıklama yapan Ali Kaya, 'Engelli çocuklar ve gençler tarafından ilgi ve sevgiyle karşılandıklarını bunun kendilerini de çok mutlu ettiğini dile getirirken, Engelli insanların Allah´ın insanlara emaneti olarak görülmesi gerektiğini, engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmak ve onların dertleri ile ilgilenmek hepimizin ortak görevidir. Engelli kardeşlerimizle ilgilenmenin, onlara hizmet etmenin ecri ve sevabı çok büyüktür ”diye konuştu.

Engellilerin sosyal hayatta birçok ihtiyacı çözüm beklerken, AK Parti iktidarları döneminde çok büyük reformlar yapıldığını dile getiren Kaya, şunları kaydetti, “İhmal edilen ve görmezden gelinen engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşamdaki ihtiyaçlarını önemseyen AK Parti hükümetleri, toplumda yer alma hakkını önemseyerek kanuni yasal düzenlemeler yaparak ihmal edilmişliğin önüne geçti. Sosyal devlet ilkesini baz alan partimiz, engellilerimizin çağdaş ülkelerdeki gibi sosyal hizmet ve güvenceye kavuşmasını sağladı. Özürlüler Kanunu ile engellilerimizin iş hayatında daha etkin yer almalarını sağladı ve özel sektörlerde özürlü istihdamını teşvik edici hatta zorlayıcı kanunlar çıkardık. Önce insan politikasını önemseyerek, eşit haklara sahip olması gereken engellilerimizi de topluma kazandırdık” dedi.


Çarşamba 31.3 ° / 12.2 °
Perşembe 27.9 ° / 11.1 °
Cuma 17.4 ° / 9.2 °