Kaymakam Mehmet Türköz´ün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı

Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle mesaj yayımladı.

GÜNCEL 29.10.2020 15:41:12 0
Kaymakam Mehmet Türköz´ün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı

 

Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, 'Şan ve şerefle dolu tarihe sahip Milletimiz yedi düvele karşı göğsünü siper edip, istiklal mücadelesini vererek kurduğu, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, 97. Yıldönümünü, büyük bir coşku içinde, gururla kutluyoruz.
Kuruluştan bugüne kadar geçen 97 yılda, Türkiye Cumhuriyeti çok önemli gelişmelere imza atmış, bu kısa sürede, yaşadığı türlü iç ve dış badirelere rağmen; dünyanın tüm ortak platformlarında sözü dinlenen, bölgesi için barış güvencesi olan, ekonomisi güçlü, demokrasiyi özümsemiş modern bir ülke haline gelmiştir.
Cumhuriyet´in sağladığı barış ve huzur ortamı sayesinde; eğitimden sağlığa, insan haklarından sanayileşmeye, demokratikleşmeden ekonomiye her alanda önemli atılımlar gerçekleştirmiş olan Türkiye Cumhuriyeti; köklü, büyük, güçlü, demokratik ve laik bir sosyal hukuk devleti olarak pek çok ülke için örnek ve model bir devlet olmuştur.
Cumhuriyetimiz, kardeşlik üzerine inşa edilmiş bir ortak değerler bütünüdür; kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden, bu topraklar üzerinde yaşayan herkesi kucaklayan, birinci sınıf vatandaş olarak gören, farklılıkları ortak zenginlik olarak tanımlayan, toplumun bütün unsurlarını kendinde toplayan bir yönetim biçimidir.
Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanın bölünmez bütünlüğünü, milletin huzur ve sükûnunu sağlayan ve bu uğurda canını feda eden, bütün Şehitlerimizi rahmet ve minnetle; gazilerimizi şükranla anıyor; Safranbolu´lu hemşehrilerimizin ve bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet bayramını yürekten kutluyorum.' dedi.


Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °
Pazar 19 ° / 6.7 °
Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °