Kaymakam Türköz, Safranbolu İçe Sağlık Müdürlüğünde Koronavirüs Aşısını Oldu

Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, Covid- 19 önlemleri kapsamında uygulanan ilk doz aşısını Safranbolu İlçe Sağlık Müdürlüğünde oldu.

GÜNCEL 16.02.2021 16:08:00 0
Kaymakam Türköz, Safranbolu İçe Sağlık Müdürlüğünde Koronavirüs Aşısını Oldu
 
Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen takvime göre uygulanan aşılama işlemi başladı. Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz´de aşılama takvimi kapsamında ilk doz aşısını yaptırdı.
Aşı sonrası açıklamada bulunan Kaymakam Türköz; “Bilim Kurulu´nun tavsiyesi doğrultusunda Sağlık Bakanlığı´nın aşı takvimi uygulaması kapsamında 16 Ocakta koronavirüs aşısı uygulamasına başladık. Aşı takviminin başlamasıyla birlikte İlçe Sağlık Müdürlüğü, Devlet Hastanesi, Aile Sağlık Merkezlerinde görev yapan doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımız bu tarihten bu yana 3112 vatandaşımızın ilk doz aşı uygulamasını tamamladılar. Aşı uygulaması sonrası hiçbir vatandaşımızdan yan etki şikayeti almadık, buda bizim açımızdan sevindirici noktalardan bir tanesi. Uygulama kapsamında aşı takvimine uygun olarak bizde bugün aşımızı yaptırdık. Her zaman söylüyoruz. Aşı önemli ama aşıdan ziyade Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın dediği gibi Maske – Mesafe- Temizlik kurallarına uymak bu süreci atlatmamız adına daha önemli. Ayrıca bu süreçte sağlık çalışanlarımız 85 yaş üzeri vatandaşlarımızın evlerine giderek aşılarını bizzat yapıyorlar. Onun dışındaki sırası gelen vatandaşlarımızı MHRS´dan randevularını alarak en yakın sağlık kuruluşunda aşılarını yaptırmalarını istiyoruz. Ben buradan bütün Safranbolu´lu vatandaşlarımıza aşılarını gönül rahatlığıyla olmalarını tavsiye ediyor, pandemi sürecinde büyük özveriyle çalışan bütün sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Cumartesi 24.6 ° / 2.1 °
Pazar 21.1 ° / 0.2 °
Pazartesi 22.3 ° / 3 °