Kaymakam Ürkmezer´den 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde Şehitlik Ziyareti

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Kaymakam Dr. Fatih Ürkmezer ve ilçe protokolü şehitliği ziyaret etti.

GÜNCEL 15.07.2019 16:28:02 0
Kaymakam Ürkmezer´den 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde Şehitlik Ziyareti

 

 Safranbolu Şehitliği´ne yapılan ziyarete Kaymakam Dr. Fatih Ürkmezer´in yanı sıra 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanı İsa Çakmak, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Nida Tandoğan, İlçe Emniyet Müdürü Cavit Yılmaz Tamtürk, İlçe Jandarma Komutanı Ütğm. Emrah Aydın, İl Genel Meclis Üyeleri Mustafa Ünal ve Zafer Özdemir, siyasi parti temsilcileri, şehit aileleri, gaziler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
         Kuran-ı Kerim tilaveti ve İlçe Müftüsü İsmail Temur´un yaptığı duanın ardından Kaymakam Dr. Fatih Ürkmezer ve ilçe protokolü şehit kabirlerini ziyaret ederek dua ettiler.
         15 Temmuz´da millet olmanın şuurunu hep birlikte yaşayacaklarını vurgulayan Kaymakam Ürkmezer; “Milletimizin birlik ve beraberliğini bozmaya, Vatanımızı bölmeye çalışan hiç bir yapıya asla fırsat verilmeyeceğini herkesin bilmesi gerekir. 15 Temmuz 2016 tarihinde istikbalimize, istiklalimize ve milli hakimiyetimize yönelik iç ve dış güçlerin girişimi ile darbe girişiminde bulunulmuştur. Vatanın bütünlüğü, milletin birlik ve beraberliğine yönelik bu hain darbe girişimi halkımızın birlik ve beraberliği ile sonuçsuz kalmıştır. Bu uğurda canını feda eden tüm 15 Temmuz Şehitlerimizin ve tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun ” dedi.
         Şehitlik ziyareti esnasında şehitliklerin bakım ve temizliği ile ilgili gerekli talimatları veren Kaymakam Dr. Fatih Ürkmezer, şehit yakınları ile bir süre sohbet etti.
        Şehitlik ziyaretinin ardından 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitlerimiz için Ulu Camiinde Mevlid okutuldu ve sonrasında vatandaşlara pide ikram edildi.


Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °
Çarşamba 18.9 ° / 5.6 °