Kaymakamlar Evi Haziran´da ziyaretçilerine kapılarını açacak

UNESCO Dünya Miras Listesi´nde yer alan ve 'En İyi Korunan 20 Kent' arasında bulunan Safranbolu´nun Tarihi Çarşı bölgesinde bulunan Kaymakamlar Gezi Evi restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından açılışa hazırlanıyor.

GÜNCEL 24.05.2021 12:29:23 0
Kaymakamlar Evi Haziran´da ziyaretçilerine kapılarını açacak

 

Safranbolu Köylere Hizmet Götürme Birliği´ne bağlı olarak hizmet veren Kaymakamlar Müze Evi´nin restorasyonu tamamlandı. 18 ve 19. yüzyıl Türk toplumunun geçmişini, kültürünü ve yaşama biçimi ile teknolojisini yansıtan Safranbolu evleri arasında önemli bir örnek olan Kaymakamlar Müze Evi´nin restorasyonu için Vilayetler Birliği´nden 600 bin TL destek sağlanmıştı. Safranbolu için en önemli cazibe merkezlerinden biri olan Kaymakamlar Müze Evi ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak.
/resimler/2021-5/24/1231406123437.jpg
Restorasyonu tamamlanan Kaymakamlar Müze Evi´nde incelemelerde bulunan Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, konuyla ilgili açıklama yaparak, “Restorasyon çalışmaları tamamlanan Kaymakamlar Gezi Evi haziran ayının ilk haftası ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak. İnşallah kısa sürede normalleşme adımlarına geçmemizle birlikte turizmde bölgenin cazibe merkezi olan Safranbolu´da yaz sezonunun iyi geçmesini bekliyoruz” dedi.
Kaymakamlar Evi hizmete açıldığı 1981 ve müteakip yıllarda eğitim merkezi olan düzenlemelerle sürdürmekle birlikte ziyaretçilerin gezi ve konaklama gereksinimini de karşıladığı bilinirken ilçedeki konaklama hizmetlerinin hem sayısal hem de niteliksel artışı karşısında Müze Ev olarak kullanılıyor.


Pazar 19 ° / 6.7 °
Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °