KBÜ, Erasmus ve Mevlana´dan ilk kafileyi ağırlıyor

Karabük Üniversitesi, Mevlana ve Erasmus değişim programlarıyla yurt dışından gelen misafir öğrencileri ağırlayarak, Karabük´ü ve Karabük Üniversitesini tanıtmaya devam ediyor.

GÜNCEL 16.09.2019 17:39:36 0
KBÜ, Erasmus ve Mevlana´dan ilk kafileyi ağırlıyor

 

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından yürütülen Erasmus ve Mevlana Değişim programı kapsamında ilk misafir öğrenci kafilesi geldi. Bangladeş, Kazakistan, Litvanya, Malezya, Özbekistan, Pakistan ve Ürdün´ün de yer aldığı 7 farklı ülkeden yaklaşık 40 öğrenci, 2019-2020 Akademik Yılı´nda eğitim almak üzere Karabük Üniversitesini tercih etti.

Öğrencilerin ve eğitimcilerin Avrupa´da değişimini sağlayan Erasmus Programı ile tüm dünya ülkeleri ile değişimi hedefleyen Mevlana Değişim Programı kapsamında Karabük Üniversitesine gelen uluslararası öğrenciler, Üniversite ve Karabük´le ilgili ilk izlenimlerini Külliye Karabük´e paylaştılar.

Nur Ishami Faqihah binti Ismail (Malezya)

Mevlana Değişim Programı ile Malezya Uluslararası İslam Üniversitesinden yüksek lisans için Karabük Üniversitesi Matematik Bölümünü tercih eden Nur Ishami ise “Burayı çok beğendim. Safranbolu´yu ziyaret ettim. Çok güzel ve tarihi bir yer.” dedi.

Ignas Apieravicius (Litvanya)

Erasmus Değişim Programı kapsamında Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesini tercih eden Litvanyalı Ignas Apieravicius; “Karabük Üniversitesini çok beğendim. Üniversite çok büyük bir kampüse sahip. Burada olmaktan memnunum.” diye konuştu.

Mokhinur Akhmedova (Ali Şir Nevai)

Karabük Üniversitesine, Memorandum Antlaşması (Free Mover) kapsamında Özbekistan Ali Şir Nevai Üniversitesinden gelen Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Mokhinur Akhmedova, daha önce de Karabük Üniversitesinde bulunduğunu ve burayı sevdiği için tekrar geldiğini, ayrıca KBÜ´nün eğitimini beğendiğini söyledi.

Nabeel Ahmad (Pakistan)

Mevlana Değişim Programı çerçevesinde Pakistan Forman Christian Üniversitesinden gelen Nabeel Ahmad, buradaki insanların arkadaş canlısı olduğunu belirterek “Karabük Üniversitesi farklı insanlara ve farklı kültürlere ev sahipliği yapıyor. Burada pek çok kültürü tanıma şansımız var.” diye konuştu.


Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °
Çarşamba 18.9 ° / 5.6 °