KBÜ ÖĞRENCİLERİ TERÖRE KARŞI DİMDİK AYAKTA

Karabük Üniversitesi öğrencileri ve Karabük Üniversitesi Rektörlüğü´nün desteğiyle tarafından geçtiğimiz günlerde İstanbul Beşiktaş´ta meydana gelen terör saldırısına tepki olarak teröre lanet yürüyüşü düzenlendi.

GÜNCEL 13.12.2016 19:40:49 0
KBÜ ÖĞRENCİLERİ TERÖRE KARŞI DİMDİK AYAKTA

 

Karabük Üniversitesi Rektörlük binası önünden başlayan yürüyüşe KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Karabük İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, Rektör yardımcıları, fakülte dekanları, öğretim üyeleri öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
'Hepimiz Türk Polisiyiz' ve 'Evde yurtta okulda Üniversite´de bayrak aç bayrak as' parolasıyla İstanbul Beşiktaş´ta 36´sı polis 44 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına tepki amacıyla düzenlenen yürüyüşte dev Türk bayrakları açılırken ‘Dişe diş kana kan intikam intikam´, ‘Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez´ ‘Karabük haine mezar olacak´, ‘Yurt için ölmeye öldürmeye hazırız´, ‘Türk´üz Türkçüyüz Atatürkçüyüz´ sloganları atıldı. Yürüyüş bayrak alanında sonlandı.
Yürüyüş sonrası Kuranı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.
Karabük Üniversitesi öğrencileri adına konuşma yapan Öğrenci Konsey Başkanı Mehmet Can Ünal, polise yönelik gerçekleştirilen hain saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirttiği konuşmasında, “Bu saldırı ve bundan önceki saldırılar tüm mukaddesatımıza yapılmıştır.”
Öğrenci Konsey Başkanı Mehmet Can Ünal “Hukuktan ayrılmadan meydan meydan vatanımızı milletimizin mukaddesatımızı savunacağız. Terörün karşısında dimdik duracağız” derken Seyyid Ahmet Arvasi´nin ‘Ve tarih bir gün, acz içinde kıvrana kıvrana şehadete susamış bir üIkücüden daha müthiş bir siIahın keşfediIemediğini yazmak zorunda kaIacaktır.´ sözünü dile getirerek Şehitlerimize Allah´tan rahmet ailelerine ve Türk Milletine başsağlığı diledi.
Ardından öğrenciler hep bir ağızdan öğrenci yeminlerini etti.
Programda konuşan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ise, bu programın öğrenciler tarafından sunulduğunu ve kendilerinin öğrencilere bu konuda destek verdiklerini ifade ettiği konuşmasında, “Ne kadar gurur duysak azdır. Gençlerimiz dimdik ayakta. Şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyorum. Allah yakınlarına sabır versin. Şehitlerimize değil ailelerine üzülüyorum. Şehitlerimiz en ulvi makama eriştiler. Bizlerin canımızı düşünmeden vereceğimiz bir makama eriştiler.' dedi.
Duaların ardından program sona ererken Karabük Üniversitesi Ülkücüleri teröre lanet yürüyüşünde Ege Üniversitesinde hainler tarafından şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu´nu sloganlarıyla andılar.


Çarşamba 18.9 ° / 5.6 °
Perşembe 13.9 ° / 3.5 °
Cuma 18.3 ° / 3 °