KBÜ Roket Takımı Teknofest´ten iki ödülle döndü

Karabük Üniversitesi Roket Takımı (KABUROT) öğrencileri, Türkiye´nin ayakları yere basmayan festivali olan teknoloji buluşması TEKNOFEST´te düzenlenen ‘Roket Yarışması´nda, ‘Alçak´ ve ‘Yüksek İrtifa´ kategorilerinde her iki dal

GÜNCEL 25.09.2019 13:20:29 0
KBÜ Roket Takımı Teknofest´ten iki ödülle döndü

 

Karabük Üniversitesi KABUROT, İstanbul Atatürk Havalimanı´nda bu yıl ikincisi düzenlenen ve “dünyanın en büyük havacılık festivali” haline gelen TEKNOFEST´te katıldı.

TEKNOFEST 2019 kapsamında ‘Alçak´ ve ‘Yüksek İrtifa´ kategorilerinde zorlu aşama ve elemeleri başarıyla tamamlayan KABUROT, Roketsan Hisar Atış Alanı´nda gerçekleştirilen atışlarda, geliştirdikleri 2 roket ile başarıyla atış yaptı ve iki kategoride de başarı elde eden tek takım oldu.

571 başvuru arasından zorlu eleme süreçlerini geçen 79 finalist takım, Roketsan Hisar Atış Tesisleri´ne gitmeye hak kazandı. Son elemeler sonucunda 19 takım atış yapma kriterlerini sağladı. KABUROT bu eleme süreçleri sonrasında başarıyla atış yaparak ‘Alçak´ ve ‘Yüksek İrtifa´ kategorilerinde Türkiye üçüncüsü olma başarısını elde etti.


Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °
Çarşamba 18.9 ° / 5.6 °