KBÜ´de 6.Geleneksel Umre Ödüllü Bilgi Yarışması düzenlendi

Karabük Üniversitesinde 6.´sı düzenlenen “O Nur´a Yolculuk” adlı bilgi yarışmasında başarılı olan dört öğrenci Umre´ye gitme ödülü kazanırken, üç öğrenci de çeyrek altın ödülü kazandı

GÜNCEL 22.03.2018 17:44:56 0
KBÜ´de 6.Geleneksel Umre Ödüllü Bilgi Yarışması düzenlendi

 

Karabük Üniversitesi Mavera İlim Fikir ve Sanat Kulübü, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ve Karabük İl Müftülüğü iş birliğinde geleneksel hale gelen “O´Nur´a Yolculuk” adlı bilgi yarışmasının altıncısı gerçekleştirildi.

 

Karabük Üniversitesi 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu´nda düzenlenen yarışmaya İl Müftüsü Halil Bektaş, Karabük Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Yakup Koçyiğit, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

Programın açış konuşmasını yapan Karabük İl Müftüsü Halil Bektaş yarışmaya katılan herkese başarılar diledi.

İlahiyat Fakültesi öğrencisi Hafız Akın Bayrak´ın Kur´an-ı Kerim tilavetiyle başlayan “O Nur´a Yolculuk” adlı bilgi yarışmasında öğrencilerin Hz. Peygamberi daha iyi tanımalarına katkı sağlayarak Hz. Peygamber´in örnek hayatı hakkında bilgi sahibi olmaları amaçlandığını söyleyen Dr. Öğretim Üyesi Yakup Koçyiğit, İl müftüsüne ve programı hazırlayanlara teşekkürlerini sundu.

 

100 kadar öğrencinin başvurduğu yarışmada kura çekilişi ile belirlenen yarışmacılar temel dini bilgiler ve siyer alanlarında soruları yanıtladı. Her yarışmacı için toplam 15 sorudan oluşan yarışmada, Ayşenur Özdemir birinci, Şennur Eroğlu ikinci, Burak Cansevdi üçüncü oldu. Geleneksel hale gelen yarışmada bu yıl konsept değişikliğine gidilerek seyirciler arasından da umre ödülü için çekiliş yapıldı ve bu ödülü Sinan Tezel kazandı.


Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °
Çarşamba 18.9 ° / 5.6 °