KBÜ´DE BEBEKLİK DÖNEMİNE YÖNELİK SERGİ

Karabük Üniversitesi (KBÜ)´de Çocuk Gelişimi Bölümü Öğrencileri Tarafından ‘Bebeklik Dönemi Duyu Metaryalleri´ İsimli Sergi Gerçekleştirildi

GÜNCEL 23.12.2015 15:49:35 0
KBÜ´DE BEBEKLİK DÖNEMİNE YÖNELİK SERGİ

Sağlık Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü 1. Sınıf öğrencilerinin, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şehnaz Ceylan danışmanlığında hazırladıkları ‘Bebeklik Dönemi Duyu Metaryalleri´ sergisi Yrd. Doç. Dr. Kerim Kara Fuaye Salonu´nda sergilendi.

Sergini açılışına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Eyüp Altınöz, ve Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi ve projelerin danışmanı Doç. Dr. Şehnaz Ceylan´da katılarak kurdeleyi birlikte kestiler.

Sağlık Yüksekokulu Çocuk Gelişimi bölümü öğrencileri, ‘Bir bireyde temel olarak beş duyu vardır. Bu duyular bireyin dış ortamla ilişkilerini düzenler. Tad ve koku alma, işitme, dokunma, görme duyusu ile birey bebeklik döneminde tanışır ve bu onun geleceğini şekillendirir´ durumlarına yönelik çeşitli projeler yaparak bireyin doğuştan beş duyu organının sağlıklı gelişimi için çeşitli ürünler tasarladılar. Tasarladıkları ürünler sergiyi gezenler tarafından büyük ilgi gördü.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar sergi hakkında, “Bugün bu sergide çocukların gelişim dönemine yönelik harika çalışmalar gördüm. Beş duyu organı dışında akli dengesini de düşünerek çok güzel çalışmalar yapmışlar. Ben bu noktada bölüm hocalarımı tebrik ederim. Öğrencilerimizi çok güzel yönlendirmişler. Geleceğimiz olan çocuklarımız için beş duyu organını geliştirme açısından çok iyi çalışmalar yapmışlar, ben her birini tek tek tebrik ediyorum ve hepsini ellerine sağlık diyorum.” dedi.

Karabük Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Eyüp Altınöz bu çalışmaları her sene sergileme fırsatı bulduklarını ifade ederek, “Her sene bir önceki seneye göre kendilerini daha geliştirdiklerini düşünüyoruz. Öğrencilerimiz bunları daha da geliştirerek kalitesiz oyuncukların yerine bu şekilde hem duyusuna hem zekâsına hitap eden oyuncukların tasarımını yapıp yeni neslin gelişimine katkı vereceğini düşünüyorum, öğrencilerimize başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi ve projelerin danışmanı Doç. Dr. Şehnaz Ceylan: “Bu projeler öğrencilerimin emeği ve eseri. Bebeklik dönemi maalesef ülkemizde çok önemsenmeyen bir dönem. Biz çocuk gelişimciler olarak şunu çok iyi biliyoruz ki beyin gelişimini %80´i bu bebeklik döneminde tamamlanıyor. Öğrencilerimde aslında bunu baz aldılar. Biz kendimize dedik ki bu beyin gelişimini nasıl destekleyebiliriz. İşte 5 duyuyla destekleyebiliriz. Öğrencilerimiz 5 duyu organına yönelik olarak acaba neler yapabilir diye tasarım yaptırdık. Onlar kısa bir sürede hem de çok emek vererek ve yaratıcılıklarını kullanarak çeşitli ürünler gerçekleştirdiler. Hem problem çözdüler hem de bu materyalleri nasıl yaparız diye düşündüler. Bu ürünleri yaparken el becerilerini de kullandılar ve grup çalışması da yaparak daha iyi ürünler nasıl ortaya çıkar bunun hesabını yaptılar. Ben şunu da belirtmek istiyorum gelecek nesiller hep çocuk gelişimcilerin ellerinde olacak. Bu anlamda ben 2016 çocuk gelişimi yılı olacak demiştim. İşte yıl biterken ve yeni bir yıl başlarken öğrencilerim çocuk gelişimci nasıl olunur bunu çok iyi gösterdiler. Hepsi bunları çok büyük keyifle yaptılar bu güzel sergi için çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Sergi çekilen toplu fotoğrafın ardından sona erdi.


Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °
Pazar 16.2 ° / 1.7 °