KBÜ´DE BESYO ÖZEL YETENEK SINAVI BAŞLADI

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) 2016-2017 Eğitim - Öğretim Yılı Özel Yetenek Sınavları başladı

GÜNCEL 19.08.2016 19:47:24 0
KBÜ´DE BESYO ÖZEL YETENEK SINAVI BAŞLADI

 

25 Erkek, 20 Kadın ve 5 Milli sporcu olmak üzere 50 öğrencinin alınacağı Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü için Gökşen M. Yücel Kapalı Spor Salonu´nda yapılan Özel Yetenek Sınavı´na Türkiye´nin dört bir yanından 564 aday öğrenci başvurdu.
Adayların sınavda, uluslararası testlerde kullanılan bitirme zamanının elektronik bir kronometre ile ölçüldüğü 5 farklı istasyondan oluşan Koordinasyon Testi ile beceri, çabukluğu ve hareketliliği ölçülecek. Adayların YGS puanı, ortaöğretim başarı puanı ve koordinasyon parkurundan alacağı puanlar hesaplanarak, Karabük Üniversitesi Hasan Doğan BESYO´da okumaya hak kazanıp kazanmayacağı belirlenecek.
Konuya ilişkin açıklama yapan Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Günay Özbay “Ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarına ev sahipliği yapan Futbol FIFA-UEFA kriterlerine uygun, Atletizm Pisti´de IAAF Class 2 sertifikasına sahip Stadyum ile son derece kaliteli tesislerin bulunması, bu stadyumun içerisinde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuzun yer alması ve alanında uzman birçok akademisyenimizin bulunması Yüksekokulumuza olan ilgiyi her zaman canlı tutmuştur.” dedi.
Bu yıl Hasan Doğan BESYO´ya 564 aday öğrencinin başvuru yaptığını aktaran Özbay “Aday öğrencilerimize başarılar diliyor, sonuçların şimdiden üniversitemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Öğrenciler ve velileri özel yetenek sınavı öncesi, yerleşkede gerçekleştirilen röportajlarda Karabük Üniversitesi´ni seçme nedenlerinin huzurlu bir üniversite olması, metropol illere yakınlığı, eğitim öğretim kalitesi ve mezun olan öğrencilerin memnuniyet belirtileri olduğunu ifade etti.
Sınavların ardından başarı puanı sıralamasına göre asil adayların kesin kayıtları 5-6 Eylül tarihlerinde, yedek adayların ise kayıtları 7-8-9 Eylül tarihleri arasında yapılacak.


Çarşamba 31.3 ° / 12.2 °
Perşembe 27.9 ° / 11.1 °
Cuma 17.4 ° / 9.2 °