KBÜ´de “Fair-Play Üniversiteler Kervanı” paneli

Karabük Üniversitesinde, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonu´nun fair play kavramı ve ruhunun ülke genelinde yaygınlaştırılması amaçlı faaliyetleri kapsamında “Fair Play Üniversiteler Kervanı” isimli panel gerçekleşt

GÜNCEL 9.05.2018 14:16:42 0
KBÜ´de “Fair-Play Üniversiteler Kervanı” paneli

 

Karabük Üniversitesi, Hamit Çepni Konferans Salonu´nda düzenlenen panelde, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonu Başkanı Erdoğan Arıpınar, Fair Play Komisyonu üyeleri Teoman Güray, Remzi Yılmaz ve milli atlet İsmail Akçay ile Semra Demirer tecrübelerini paylaştı. Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mert Aydoğmuş´un  moderatörlüğünde gerçekleşen panelde toplumsal fair-play felsefesinin üzerinde duruldu.

“Fair-Play bir yaşam tarzıdır”

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonu Başkanı ve spor yazarı Erdoğan Arıpınar konuşmasında Fair-Play´ in sadece sporda olmadığını vurgulayarak  şöyle konuştu: “Fair-Play bir yaşam tarzıdır, bir insanlık örneğidir, Fair-Play o anda insanın tanrının sesini duyması demektir. Maddi her şey unutulur, dünyalık her şey unutulur ama insanlık unutulmaz. İnsanlık ön plandadır. Fair-Play sadece sporda olmaz hayatın içinde de olur.”

“Gülümseyerek bile Fair-Play davranışında bulunabilirsiniz”

Fair Play Komisyonu Üyesi Remzi Yılmaz Fair-Play´in zor olmadığına dikkat çekerek şunları söyledi: “Fair-Play´in çok zor olduğunu düşünebilirsiniz. Aksine Fair-Play çok basit bir şeydir. Gülümseyerek bile Fair-Play davranışında bulunabilirsiniz.” Konuşmasını video filimle destekleyen Yılmaz, katılımcılara teşekkür ederken Fair Play konusunda çevredekileri de bilinçlendirmek gerektiğini kaydetti.

“Biz yaşıyorsak bayrağımız için yaşıyoruz”

Eski milli atlet İsmail Akçay ise şöyle konuştu: “Ben 8 defa Türkiye şampiyonu 4 sefer Balkan şampiyonu oldum. 2 dünya ikinciliği 1 olimpiyat dördüncülüğü, 8 uluslararasında birincilikle 138 defa milli oldum. Önümde şanlı Türk bayrağıyla ben milyonların önünde koştum. Üstümde Galatasaray, Fenerbahçe forması yok, Ay Yıldızlı forma var. Onun hakkını vermem lazım, bir onu önde götürmek var bir de arkada getirmek var. O yüzden maça çıkarken sevinemiyordum, yarış bitinceye kadar. Benim kanımda Türk kanı var, biz yaşıyorsak ülkemiz için, vatanımız için, bayrağımız için yaşıyoruz. Hiç bir şey düşünmedim bayrağımızdan başka ve onun verdiği ilhamla bayrağımızı en iyi şekilde bütün dünyaya tanıttığımıza inanıyorum.”

Olimpiyatlardaki tecrübelerinden örneklerle konuşmasını sürdüren milli atlet, müsakabalarda yaşadığı Fair-Play örneklerini de aktardı. Milli sporcuya salondan da ilgi büyük oldu.

“Fair-Play her yerde ve her zaman olmak zorundadır”

Fair Play Komisyonu Üyesi Teoman Güray da Fair-Play´in önemine ilişkin açıklamalarda bulunarak şunları söyledi: “Önce insan olmak gerekir. Fair-Play, gün gelir sakatlanan rakibini kucaklamaktır, kardeşliktir, efendi olmaktır, rakibi alkışlamaktır, vefalı olmaktır, ezeli ve ebedi dostluktur. Fair-Play her yerde ve her zaman olmak zorundadır”

Karabük Üniversitesinde Fair-Play dersleri verilecek

Teoman Güray, panel öncesi Rektör Prof. Dr. Refik Polat´a gerçekleştirdikleri ziyarette Konya´da Fair-Play derslerinin verildiğini söylediklerinde Rektör Polat´ın Karabük Üniversitesinde de gerçekleşmesini istediğini ve bunun başlayacağı müjdesini de paylaştı.

 

 

 

 

 


Cumartesi 24.6 ° / 2.1 °
Pazar 21.1 ° / 0.2 °
Pazartesi 22.3 ° / 3 °