KBÜ´DE “GELECEĞİNİ ŞİMDİ YÖNET” KONFERANSI

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Marka ve Patent Öğrenci Kulübü tarafından “Geleceğini Şimdi Yönet” konulu konferans düzenlendi

GÜNCEL 17.03.2016 16:58:40 0
KBÜ´DE “GELECEĞİNİ ŞİMDİ YÖNET” KONFERANSI

 

Hamit Çepni Konferans Salonu´nda gerçekleşen konferansta kredi ve kredi kartı kullanımı, finansal bilinç, hesaplanabilir risk ve borçlanmanın önlenmesi gibi konularda bilgiler verildi.
Konferansın açılışında Habitat Derneği Finansal Bilinç Programı Operasyon Koordinatörü İrem Zülal, Habitat Derneği projelerinden bahsederek girişimcilik ve finansal risk yönetimi konularında konuştu.
Konferansta konuşmacı olarak bulunan Habitat Derneği “Geleceğini Şimdi Yönet” projesinin gönüllü eğitmenlerinden Fatih Turap Kaynar söz konusu projenin kredi risk alanında gençlerin bilgilendirilmesi; gençler arasında bilinçli borçlanma sisteminin yaygınlaştırılması, bütçe yönetim ve planlanması konularına odaklandığını belirtti.
´Borç yiğidin kamçısıdır´ sözünü yanlış anlamışız “Atalarımızın ´Borç yiğidin kamçısıdır.´ sözünü biraz yanlış anlamışız” diyen Fatih Turap Kaynar, yapılan araştırmalarda ülkemizin yüzde 60´ının borçlu çıktığına dikkat çekerek şunları söyledi: “Bazı ihtiyaçlara sahip olmak için de krediye ihtiyaç duyarız. Ülkemizde 60 milyon insan kredi kartı kullanmaktadır. Avrupa da en fazla kredi kartı kullanan ülkeler arasında yer alıyoruz.”
“Geleceğini Şimdi Yönet” konulu konferansta Kaynar, faiz, borçlanma ve hedefler, kredi ihtiyaç nedenleri, kredi türleri, Türkiye´de kredi kullanım alışkanlıkları ve kredi sözleşmeleri konularında da bilgiler verdi.


Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °
Pazar 16.2 ° / 1.7 °