KBÜ´de “İslami İlimler Araştırmaları Öğrenci Sempozyumu” düzenlendi

Karabük Üniversitesi Dil Kültür Kulübü tarafından düzenlenen İslami İlimler Araştırmaları Öğrenci Sempozyumu´nda ilahiyat alanında uzman akademisyenler ve öğrenciler bir araya gelerek İslami ilimler konusunda önemli bilgileri ve deney

GÜNCEL 3.05.2019 17:37:20 0
KBÜ´de “İslami İlimler Araştırmaları Öğrenci Sempozyumu” düzenlendi

 

Karabük Üniversitesi Dil Kültür Kulübü tarafından İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu´nda “İslami İlimler Araştırmaları Öğrenci Sempozyumu” düzenlendi.

Sempozyuma Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İbrahim Kürtül ve Prof. Dr. Mustafa Yaşar, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fahrettin Atar, Genel Sekreter Lütfü Köm, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

İlahiyat Fakültesi öğrencisi Hasan Radvan´ın Kur´an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program açılış konuşmaları ile devam etti.

Programın açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kürtül, sempozyumun hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, “İmam hatipli ve ilahiyatçı arkadaşlara şunu mutlaka söylüyorum; öyle beyaz bir sayfa, öyle değerli bir sayfa ki maalesef günümüzde bunu taşımanın gerçekten büyük bir zorluğu var. Diğer bölümlerdeki öğrencilerden daha fazla kendinize ve konumuza dikkat etmeniz gerekiyor.” diye konuştu.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fahrettin Atar ise konuşmasında Karabük Üniversitesinin kuruluşundan bu yana birçok ulusal ve uluslararası kongre ve sempozyumlar düzenlediğini belirterek konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Bu etkinlerde bilim adamları ve öğrenciler bilimsel konularda tartışmalarıyla Karabük ilimizin kültür ve bilim hayatına katkıda bulundular. Bu sempozyumda da öğrencilerimizin konuşma ve tebliğleriyle ülkemizin ve özellikle Karabük ilinin ilmi ve dini hayatına ışık tutacak bilimsel görüşler ortaya koyacaklarına yürekten inanıyorum.”

Dil Kültür Kulüp Danışmanı İlahiyat Fakültesi Öğr. Gör. Muhammet Ali Can, konuşmasında kulüp faaliyetlerinden söz ederek, “Amacımız iki tane dil konuşabilen, yazabilen, anlayabilen, konferanslar ve vaazlar verebilen, kitaplar telif edebilen, bağımsız analitik düşünceye sahip öğrencilerimizi yetiştirmek.” dedi.

Dil Kültür Kulübü Başkanı Zeynep Demir de konuşmasında kulüp hakkında bilgiler vererek, “Hedefimiz Karabük Üniversitesi İlahiyat Fakültesi´ni marka haline getirmek ve aynı zamanda öğrencilerin bilgi donanımlarını geliştirmesine destek olmak.” diye konuştu.

“İlimle uğraşmak ruh sağlığınıza iyi gelir”

Açılış konuşmaların ardından İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Canan Karakaş, “İlmi çalışmalarda neye dikkat etmeliyiz”  konulu sunum gerçekleştirdi.

 

Karakaş, konuşmasında ilimle uğraşmanın ruh sağlığına iyi geldiğine dikkat çekerek, “İlim en büyük rızıklardan bir tanesi. İlimle meşgul olmak bir terapidir. Kişi odaklandığı bir konuya iyi niyetle çalışmaya devam ederse Allah o kişinin hüznünü ve kederini kaldırır. İlminin ve gayretinin sonunda nice rahmet ve bereketi üzerine yağdırır.” şeklinde konuştu.

Üç oturumda gerçekleştirilen sempozyumun devamında temel İslam bilimleri, felsefe ve din bilimleri ile İslam tarihi ve sanatları gibi çeşitli konular ele alındı.


Pazar 19 ° / 6.7 °
Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °