KBÜ´de “Mehmet Akif Ersoy´u Anma” programı yapıldı

Karabük Üniversitesi Sesli Düşünme Kulübü tarafından İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy´un vefatının 82. yıl dönümü anısına, “Mehmet Akif Ersoy´u Anma” programı düzenlendi.

GÜNCEL 27.12.2018 13:37:03 0
KBÜ´de “Mehmet Akif Ersoy´u Anma” programı yapıldı

 

Karabük Üniversitesinde, İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy´un vefatının 82. yıl dönümü anısına, “Mehmet Akif Ersoy´u Anma” programı gerçekleştirildi. Prof. Dr. Fuat Sezgin Bilim ve Sanat Akademisi´nde gerçekleşen programa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar´ın yanı sıra, akademik ve idari personel ile öğrencilerden oluşan çok sayıda davetli katıldı.

Programda Karabük Üniversitesi öğrencileri İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy´un birbirinden kıymetli şiirlerini seslendirerek Mehmet Akif Ersoy´u yad etti. Ardından Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ramazan Ahmedov, “Abide Şahsiyet Mehmet Akif Ersoy” başlıklı konuşmasıyla konukları yakın tarihimize götürdü.

“Türk edebiyatında Mehmet Akif üç kişiden biridir”

Konuşmasında Mehmet Akif Ersoy´un hayatı, değerleri ve  kişiliği hakkında  konuklara bilgiler veren Ahmedov, şunları söyledi:

“Türk edebiyatında Mehmet Akif üç kişiden biridir. Aruz sistemini Türkçemize uygulayandır. Hatırı sayılır ülkelerin, memleketlerin milli marşlarına bakın ve bir de bizim Mehmet Akif Ersoy´un yazmış olduğu İstiklal Marşı´na bakın. Tereddütsüz söylüyorum. Dünyanın ilk on sırasında gelen devletlerin de milli marşlarının sözlerine bakın ve Türkiye Cumhuriyeti Milli Marşı´nın sözlerine bakın. O zaman göreceksiniz ki Mehmet Akif Ersoy ne muazzam bir şairi azamdır. Hiç kuşkusuz, tartışılmayacak derece.”

Programın sonunda Doç. Dr. Ramazan Ahmedov´a ve programda emeği geçen öğrencilere hediye takdiminde bulunuldu. Program çıkışında Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından, Mehmet Akif Ersoy´un Safahat adlı eseri konuklara hediye edildi.


Cuma 22.1 ° / 5.6 °
Cumartesi 24.6 ° / 2.1 °
Pazar 21.1 ° / 0.2 °