KBÜ´DE PROF. DR. İHSAN FAZLIOĞLU İLE SÖYLEŞİ

Karabük Üniversitesi (KBÜ)´nde Edebiyat Öğrenci Kulübü tarafından düzenlenen söyleşide Türk bilim tarihçisi Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu, tarihimizi iyi bilmemiz ve sahip çıkmamız gerektiğini söyleyerek kütüphanelerimizde hala Türkç

GÜNCEL 16.12.2016 16:44:41 0
KBÜ´DE PROF. DR. İHSAN FAZLIOĞLU İLE SÖYLEŞİ

 

15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu´nda gerçekleşen “Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu İle Söyleşi” etkinliğine İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hür Mahmut Yücer, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Türk bilim tarihçisi Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu söyleşide tarihi olaylardan, felsefeden ve tarihimize ışık tutmuş önemli bilim adamlarının yaşam biçimlerinden bahsetti. Tarihimizin sahip olduğu değerden daha fazlasını hak ettiğini söyleyen Fazlıoğlu, “Tarih düşüncelerin derinliğidir. Tarihimizi iyi bilmediğimiz için bir gelecek tasavvuru inşa edemiyoruz. Bugün hala kütüphanelerimizde Türkçe´ye aktarılmadığı halde İngilizce çevirisi bulunan yazma eserler var.” dedi.

Türkler olarak tüm sanat ve bilim dallarında en iyisi olmamız gerektiğini ifade eden Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu “Tüm sanat dallarında kahramanlarımız olmalı. Tarihini, matematiğini bilen insanlar olmalı. Bunlar için bir milletin kültür hafızasına danışılması gerekir.” şeklinde konuştu.

Fazlıoğlu ayrıca “Geleceğin inşası için geçmişimizi elbette iyi bilmeli fakat geçmiş için sürekli ağıt yakılmamalı. Yanlışlara ağıt yakmaktan doğruları inşa edemiyoruz.” dedi ve ülkemizin geleceği için yorulmadan, yılmadan çok çalışılması gerektiğini vurguladı.   


Pazartesi 18.4 ° / -1.1 °
Salı 21.4 ° / -2.7 °
Çarşamba 24.5 ° / 4.7 °