KBÜ´DE “YAŞAMA YOL VER” KONULU KONFERANS

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Kızılay Kulübü ve Sağlık Kurumları İşletmeciliği son sınıf öğrencilerinin işbirliğiyle 'Yaşama Yol Ver” konulu konferans gerçekleştirildi.

GÜNCEL 7.12.2016 13:54:41 0
KBÜ´DE “YAŞAMA YOL VER” KONULU KONFERANS

 

Fen Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliğe Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Tuğba Güngör, konferansın konuşmacıları Karabük Acil Tıp Teknikeri Erdi Coşkun ve Acil Tıp Teknikeri Faruk Tümen ile öğrenciler katıldı.

Etkinliğin başında öğrencilere, 112 Acil Servis´i gereksiz yere aramayı ve trafikte ambulansa nasıl yol verilmesi gerektiğini konu alan Sağlık Kurumları İşletmeciliği öğrencileri tarafından hazırlanan kısa film ile Sağlık Bakanlığı´nın hazırlamış olduğu “Yaşama Yol Ver“ konulu kısa filmler izletildi.  

Karabük Acil Tıp Teknikeri Erdi Coşkun ve Acil Tıp Teknikeri Faruk Tümen konferanstaki konuşmalarında 112 Acil Servis´in birçok kişi tarafından gereksiz arandığını ve gerçekten yardıma muhtaç insanların engellendiğine dikkat çektiler. Konferansın konuşmacıları Coşkun ve Tümen asılsız ihbarlar konusunda yeni önlemler alındığına da dikkat çekerek şunları aktardılar: “112 Acil servis aramalarının yüzde 94´ü asılsız ihbar olup hatları boş yere meşgul etmektedirler. Aynı numara tekrar ararsa kara listeye alınmakta ve cezai işlem uygulanmaktadır.”

Konferansta ayrıca Karabük´ün küçük ama trafiğinin yoğun olduğu ifade edilerek “Trafikte ambulansın sesini duyduğunuz anda yolu açmaya başlamalısınız. Eğer yol üç şeritli ise fermuar yöntemi olan orta alanı açmalısınız. Yol iki şeritli ise sağa doğru araçlar yönelmeli ve ambulansa yol vermelidir.” denildi. 


Cuma 19.9 ° / 11.2 °
Cumartesi 23.4 ° / 4.6 °
Pazar 26.5 ° / 11.5 °