KBÜ´de “Yeşilay Haftası” etkinlikleri devam ediyor

Karabük Üniversitesi (KBÜ)´nde Genç Yeşilay Kulübü tarafından düzenlenen 1 - 7 Mart Yeşilay Dayanışma Haftası kapsamındaki etkinlikler 'Bağımlılık' konulu konferans ve 'Can Dostum' film gösterimi ile devam etti.

GÜNCEL 4.03.2017 23:51:43 0
KBÜ´de “Yeşilay Haftası” etkinlikleri devam ediyor

 

15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu´nda düzenlenen konferansta Karabük Yeşilay Derneği Başkanı ve Yenice Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İsmail Karacan konuşmacı olarak yer aldı. Prof. Dr. İsmail Karacan konuşmasında, sigara ve sigaranın olumsuz etkilerine değinerek sigaranın solunum yollarının tahripçisi, kan pıhtılayıcısı olduğunu ve 100´den fazla kanserojen madde bulundurduğunu söyledi. Karacan, insanın yeryüzünde en değerli varlık olduğunu ifade ederek insanın hayata sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için zararlı alışkanlıklardan uzak durması gerektiğini de belirtti.

 

Konferansta Prof. Dr. Karacan konferansta sigaranın üzerine caydırıcı videolar ve fotoğraflar içeren slayt gösterisi sundu. Sunumda Karacan çocukların, gençlerin ve tüm insanların sigaradan kurtulması gerektiğine dikkat çekerek sigaranın yol açtığı ölümcül hastalıkları anlattı. Karacan konuşmasında şu ifadelere yer verdi: 'Sigara eroin ve kokain kadar ağır bağımlılık yapan uyuşturucu maddedir. Tütünün içerisinde radyoaktif bir madde var. Bu madde yüzünden insanın savunması sarsılıyor. Sigara içen kişilerin kısa zamanda daha kolay hastalığa yakalanmaları mümkün. Sigara içenler geç kalmayın ve sigarayı hemen bırakın.'

 

'Can Dostum' filmi gösterildi

Genç Yeşilay Kulübü tarafından bağımlılık konusunda farkındalık yaratmak amacıyla “Can Dostum” filmi Fen Fakültesi Konferans Salonu´nda gösterime sunuldu. 

Yönetmenliği Oliver Nakache ve Eric Toledano´nun üstlendiği komedi - dram türündeki 2011 yapımı Fransız filmi “Can Dostum”da zengin bir iş adamı olan Philippenin yamaç paraşütü yaptığı sırada karşılaştığı kaza ve kaza sonrası felç olması, ardından Driss´i evine yatılı yardımcı olarak alması ve bu ikilinin 7 gün 24 saat hayatın tadını çıkarması konu ediliyor.

“Can Dostum” filmi öğrenciler tarafından büyük beğeniyle izlendi.


Çarşamba 24.5 ° / 4.7 °
Perşembe 25.8 ° / 7.6 °
Cuma 24.5 ° / 5.6 °