KBÜ´DE, YEŞİLAY HAFTASI´NDA SİGARA VE BAĞIMLILIĞA DİKKAT ÇEKİLDİ

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Yeşilay Öğrenci Kulübü tarafından 1-7 Mart Yeşilay Dayanışma Haftası nedeniyle “Sigara ve Bağımlılık” konulu konferans düzenlendi

GÜNCEL 10.03.2016 15:03:45 0
KBÜ´DE, YEŞİLAY HAFTASI´NDA SİGARA VE BAĞIMLILIĞA DİKKAT ÇEKİLDİ

 

KBÜ´de Öğretim Üyesi aynı zamanda Karabük Yeşilay Derneği Başkanı olan Doç. Dr. İsmail Karacan´ın konuşmacı olarak bulunduğu konferans Hamit Çepni Konferans Salonu´nda gerçekleşti.
Karabük Yeşilay Derneği Başkanı, Teknoloji Fakültesi İmalat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Karacan konuşmasında sigaranın olumsuz etkilerinden dolayı ortaya çıkan ölümcül hastalıklar ve sigaranın çevreye verdiği zararları önlemek için yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Karacan gençlerin, çocukların ve tüm insanların sigaradan kurtulması gerektiğini ve insanların kaliteli bir hayat yaşayamadıklarını belirterek sigaranın yol açtığı ölümcül hastalıklara dikkat çekti. Karacan konuşmasının devamında hükümetin sigara konusunda gösterdiği hassasiyete de değinerek şunları söyledi: “Son zamanlarda devletimiz de bu işin ciddiyetini dikkate alarak içmeyen vatandaşların zarar görmemeleri için tütün mamullerinin kapalı alanlarda içilmesini yasakladı. Sağlıklı ve güzel bir yaşam sürmek varken kendimize ve çevremizdekilere kötülük yapmayalım. Devletimiz sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlarımıza çok güzel imkânlar da sunuyor, bunlara kulak verelim.”
Konferansın sonunda Doç. Dr. İsmail Karacan sigaranın zararları üzerine caydırıcı video ve fotoğraflar içeren bir slayt gösterisi sundu.


Cuma 19.9 ° / 11.2 °
Cumartesi 23.4 ° / 4.6 °
Pazar 26.5 ° / 11.5 °