KBÜ´den Ukrayna´ya akademik iş birliği ziyareti

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Yuliya Biletska ile öğrencilerden oluşan heyet Ukrayna´nın Ivana – Frankivsk şehrinde bulunan Precarpathian Ulusal

GÜNCEL 6.04.2017 22:49:34 0
KBÜ´den Ukrayna´ya akademik iş birliği ziyareti

 

Ziyarette iki üniversite arasında iş birliği protokolü imzalandı, ayrıca Türkiye´yi temsil eden Karabük Üniversitesi öğrencileri ile Polonya ve Ukrayna´dan üniversite öğrencileri konferansta bir araya gelerek Ortadoğu konusunda bilgilerini ve fikirlerini paylaştı.

Ziyaret kapsamında Ukrayna´da klasik anlamda ilk üniversite olma özelliğine sahip Precarpathian Ulusal Üniversitesi ile potansiyel iş birliği alanları konuşuldu ve ortak projeler oluşturulabilecek akademik birimler incelendi. İki üniversite arasında akademik fikir alışverişinde bulunularak ortak projelerde birlikte çalışma kararı alındı. Görüşmelerin neticesinde Karabük Üniversitesi ile Precarpadhian Ulusal Üniversitesi arasında iş birliği anlaşması ve özellikle teknik alanları kapsayan Mevlana değişim protokolü imzalandı.

Öğrenciler Ortadoğu´daki durumu tartıştı

Türkiye´den Karabük Üniversitesi, Polonya´dan Lodz Üniversitesi ve Ukrayna´dan Precarpathian Ulusal Üniversitesi´nin iş birliğinde Ukrayna´nın Ivana - Frankivsk şehrinde gerçekleşen “Uluslararası Genç Bilimciler Konferansı”nda Ortadoğu ele alındı. 

“Ortadoğu´daki Mevcut Çatışma: Avrupa ve Dünya´ya Tehditleri ve Zorlukları” ana başlığıyla gerçekleşen konferansta Karabük Üniversitesi´ni, Uluslararası İlişkiler Bölümü´nden Ataberk Üret, Çağla Çalışkan, Gökberk Kuzgunkaya, Göktuğ Yemenici, Merve Uzun, İsmail Hakkı Kılıç, Sümeyra Donat ve İşletme Fakültesi´nden Bekdaulet Iigilikov isimli öğrenciler temsil etti. Ayrıca Uluslararası İlişkiler bölümünden Yrd. Doç. Dr. Yuliya Biletska ve Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar bu konferansta öğrencilere eşlik etti.

Konferansın açılış bölümünde söz alan Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Karabük Üniversitesi´nin tarihi ve akademik birimleri hakkında detaylı bilgiler verdi ayrıca açılış bölümünde Karabük Üniversitesi´ni tanıtan film gösterildi. Konferansa katılan Karabük Üniversitesi öğrencileri Ortadoğu ve ülkemiz hakkında sunumlar yaptı. KBÜ´lü öğrenciler konferansın tartışma bölümünde kendilerine sorulan soruları en güzel şekilde cevaplayarak ülkemizi ve üniversiteyi en iyi şekilde temsil etti.


Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °
Pazar 16.2 ° / 1.7 °