Keltepe gazisi şehit olan arkadaşları için mevlit okuttu

Zeytin Dalı Harekatı´nda gazi olan Komando Uzman Çavuş Alper Çalın, TSK ve ÖSO´nun Raco beldesindeki bin 83 rakımlı tepeye yaptığı operasyonda teröristlerin saldırısında pusuya düşerek şehit olan 8 arkadaşı ve Afrin´de savaşan Meh

3. SAYFA 4.03.2018 15:45:40 0
Keltepe gazisi şehit olan arkadaşları için mevlit okuttu

 

/resimler/2018-3/4/1549048490587.jpg'Zeytin Dalı Harekatı´ kapsamında, 11 gün önce İzmir Bornova´dan komandolar Afrin´e geçiş yaptı. 01 Mart Perşembe günü ise Afrin´de icra edilen operasyonlar esnasında Raco beldesinde bin 83 rakımlı Kel Tepeyi almak için TSK ve ÖSO birlikleri harekete geçti. Bu sırada tepede tünelden çıkan YPG´li teröristler, askere pusu kurarak ağır silahlarla ateş açınca yaşanan 10 saatlik çatışma sonunda 8 asker şehit olurken çok sayıda asker de yaralandı. Adana´nın Saimbeyli ilçesinden 3 yıllık komando Uzman Çavuş Alper Çalın (24), aynı çatışmada yaralanınca dün memleketine geldi. 
Bugün ise gazi Çalın, teröristlerin saldırısında pusuya düşerek şehit olan 8 arkadaşı ve Afrin´de savaşan Mehmetçikler için mevlit okuttu. Çok sayıda yakını, kent protokolü ve mahallelinin katıldığı mevlit sonrası İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Alper Çalın, “8 şehit verdiğimizde arkadaşlarımla beraberdik. Bugün o şehitlerimiz, yaralılarımız ve Afrin´de savaşan arkadaşlarımız adına mevlit okuttuk. Adana´dan çok kişi geldi. Arayıp soranlardan Allah razı olsun. Herkesten Allah razı olsun. Biz ayağa kalktık. Allah nasip ederse görevimize devam edeceğiz” diye konuştu. 


Cuma 17.4 ° / 9.2 °
Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °
Pazar 19 ° / 6.7 °