Kent Meydanı´nda Randevusuz Aşı Merkezi

Karabük´te yürütülen Covid-19 aşı çalışmalarına destek vermek amacıyla Karabük Belediyesi tarafından geçici olarak İl Sağlık Müdürlüğü´ne tahsis edilen Kent Meydanındaki prefabrik binada aşı uygulama merkezi oluşturuldu.

GÜNCEL 12.10.2021 14:01:40 0
Kent Meydanı´nda Randevusuz Aşı Merkezi

 

Karabük´te yürütülen Covid-19 aşı çalışmalarına destek vermek amacıyla Karabük Belediyesi tarafından geçici olarak İl Sağlık Müdürlüğü´ne tahsis edilen Kent Meydanındaki prefabrik binada aşı uygulama merkezi oluşturuldu. Vatandaşların aşıya ulaşımını daha da kolaylaştıracağı düşünülen merkez, haftanın her günü (pazar günleri hariç) 10.00-18.00 saatleri arasında hizmet verecek. Bu merkez sayesinde aşı olmak isteyen vatandaşların randevusuz olarak (tüm dozlar için) aşı yaptırmalarına imkan tanınacak.

Karabük Belediyesi´ne ait olan Kent Meydanında bulunan prefabrik binanın İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edilmesiyle ilgili konuşan Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker, vatandaşların aşıya kolay bir şekilde ulaşmasına imkan sağladıklarını belirttiği konuşmasında, “Herkes inşallah burada da randevu almadan aşılarını yaptırabilirler. Bir nebzede bizim faydamız olduysa ne mutlu. İnşallah insanlar aşı olmaya gelirler. Yayılmayı önleriz.” dedi.

/resimler/2021-10/12/1403410066453.jpg

Karabük İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı, aşılama faaliyetlerinin başladığı günden bu yana bütün sağlık tesislerinde aşı uygulama noktaları oluşturulduğunu ve mobil ekiplerle vatandaşların ayağına kadar ulaşmaya çalıştıklarını ifade ederek “Vatandaşlarımıza bizzat ulaşmaya gayret gösteriyoruz. Yatalak durumda olan, belli yaşın üstünde olan vatandaşlarımıza mobil ekiplerimiz evlerinde aşı yapıyorlar. Şuana kadar bir çok merkezde, AVM´de, ana caddelerde, üniversitemizde, okullarda mobil aşı ekiplerimizi görevlendirdik. AVM´ler belirli bir alana hitap ediyor. AVM´ye giren insanlar ancak aşı uygulama merkezini görebiliyor.” dedi.

Randevusuz Aşı Uygulama Merkezi Kent Meydanı´nda

Karabük Belediyesi tarafından tahsis edilen prefabrik binanın Karabük´ün merkez noktasında olduğuna vurgu yapan Karabük İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı, “Böyle bir uygulama merkezine kavuştuğumuz için çok memnunuz. Başta Belediye Başkanımız Rafet Vergili ve tüm belediye çalışanlarına da bize bu imkanı sağladıkları için teşekkür ediyoruz. Sabah 10:00´dan akşam 18:00´e kadar randevusuz olarak tüm Covid-19 aşılarını yapacağız. 1., 2., 3. doz aşılarının tamamı uygulanacak. Vatandaşlarımızın randevu almalarına gerek yok. Pazar günü hariç burada vatandaşlarımıza hizmet vereceğiz. İnşallah vatandaşlarımız da bizlere buraya gelerek aşı olarak katkıda bulunurlar.” dedi.

Karabük´te 355 bin doz aşı yapıldı

Konuşmasında mevcut aşılanma durumundan da bahseden Karabük İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı, “Şuana kadar ilimizde 355 bin doz aşı yapıldı. Bunun yaklaşık 165 bin dozu ilk doz, ikinci doz aşı 147 bine ulaştı 3. doz aşıda ise 42 bine ulaşmış durumdayız. Şuanda 1. doz aşı da yüzde 83´lük bir oran yakaladık. 2. doz aşıda %70.9´luk bir orana sahibiz.” dedi.

“İstiyoruz ki bir an evvel mavi kategorideki iller arasına girelim”

Karabük İl Sağlık Müdürü Dr. Sarı, 2. doz aşı oranında %75 oranını geçerek Karabük´ün mavi kategorideki iller arasına girmesini istediklerini ifade ederek, “Bizler istiyoruz ki 2. doz aşıda da bir an evvel %75´i geçelim ve mavi kategorideki iller arasına girelim. Şuıana kadar 27 il %75´lik sınırı geçti. Mavi il kategorisine girdi. Karabük niye mavi iller arasında olmasın. Biz bir an evvel Karabükümüzü de mavi kategorideki iller arasına sokmak istiyoruz. Şuana kadar 1. doz aşısını olmuş ama 2. doz aşısı vakti gelmiş olmasına rağmen yaptırmayan 8 bine yakın vatandaşımız var. Öncelikle vakti gelen vatandaşlarımızı çok acil aşı olmaya davet ediyorum. Diğer vatandaşlarımızdan aşı olmayan, hedef kitlemiz içerisinde yaklaşık 35 bin kişilik bir grubumuz var. Bu insanlara da ben istirham ediyorum bir an evvel gelsinler aşılarını olsunlar.” dedi.

Sosyal hareketlilikle vaka sayısı da arttı

Eğitim-öğretimin yüz yüze başlamasıyla sosyal hareketliliğin arttığına vurgu yapan Karabük İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı, sosyal hareketliliğin Karabük´ü sıkıntıya sokmaması için aşıya önem verilmesi gerektiğini belirterek, “Üniversitemiz, okullarımız açıldı. Sosyal hareketlilik inanılşmaz derecede arttı. Safranbolu´da olsun, 100. Yıl´da olsun akşamları araç park edecek yer dahi bulunamıyor. Bu kadar sosyal hareketlilik arttı. Bu da bizim vaka sayılarımıza yansıyor malesef. Bu artışı durdurabilmenin en iyi, en kestirme yolu aşılarımızı tamamlamak. Ben bütün vatandaşlarımızdan bize destek olmalarını ve aşılarını yaptırmalarını istirham ediyorum. Bu sosyal hareketliklik bizi sıkıntıya sokmasın. Bu hareketliliğimiz devam edebilsin. Yeni kısıtlamalar gelmesin. Onun için biz aşıya büyük önem vermek zorundayız.” dedi.

/resimler/2021-10/12/1404084465904.jpg


Cuma 19.9 ° / 11.2 °
Cumartesi 23.4 ° / 4.6 °
Pazar 26.5 ° / 11.5 °