'KERKÜK´TE TEK YANLI ALINAN KARAR ANAYASAYA AYKIRI'

Türkmen Milletvekili Hasan Turan, Kerkük´teki hükümet binalarına bölgesel Kürt yönetiminin bayraklarının çekilmesi ve referanduma gidilmesi kararının anayasaya aykırı olduğunu belirtti.

GÜNCEL 4.04.2017 22:24:55 0

 

Kerkük Türkmen Milletvekili Hasan Turan düzenlediği ortak basın toplantısında, 'Kerkük bölgesinde tarafların krizi görüşerek ortak bir çözüme gitmesi gerekirken Kürt kardeşlerimiz meclise tartışmalı konuları getiriyor. Meclisin Kerkük´teki hükümet binalarına bölgesel Kürt yönetiminin bayraklarının çekilmesi, bölgenin geleceği konusunda referanduma gidilmesi kararı Kerkük´ün anayasal ve legal statüsünü belirleyen 2008 tarih ve 36 sayılı kanunun V. Maddesine aykırıdır. Bu madde Kerkük´ün legal ve anayasal statüsünü belirliyor. Herkes biliyor ki normalleşme durumu henüz gerçekleşmemiştir. Meclis toplantısını boykot eden Arap ve Türkmen üyeler tek yanlı alınan bu kararı anayasa ve kanuna karşı kabul etmektedir' dedi.

Türkmen milletvekili Hasan Turan, Irak Başbakanı Hayda İbadi´ye de çağrıda bulunarak Kerkük´de olanlar konusunda net bir tavır belirlemesi gerektiğini söyledi.


Çarşamba 18.9 ° / 5.6 °
Perşembe 13.9 ° / 3.5 °
Cuma 18.3 ° / 3 °