KERMESE YOĞUN İLGİ

Hayırsever Vatandaşlar Ve Ev Hanımlarının Emekleri İle Gerçekleştirilen, Merkez Parkta Açılan Kermese Katılımda Oldukça Yoğun Oldu

GÜNCEL 24.08.2015 16:33:10 0
KERMESE YOĞUN İLGİ

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ve İlçe Emniyet Müdürü Musa Kansu´nunda katıldığı açılış öncesi bir konuşma yapan Safranbolu Öğrenim Çağındaki Öğrencilere Yardım Derneği Başkanı Ziya Güngören Safranbolu değerli Belediye Başkanımızın yoğun gayretleri ile bir dünya kenti olmuştur” dedi.
Derneğin 30 yıla yakın bir zamandır Safranbolu´ya ciddi hizmetler verdiğini dile getiren Güngören; ”Binlerce gence mukaddesatını, bayrağını, kitabını, büyüğe, küçüğe saygıyı sevgiyi öğretmiştir. Bununla birlikte gerçekleştirdiğimiz etkinliklerde de bizlere madden ve manen büyük destekler verilmektedir. Bu desteklerin en büyüğünü Safranbolu´ya büyük hizmetler yapmış, Safranbolu´yu bir dünya kenti yapmış Sayın Belediye Başkanımız vermişlerdir. Bakınız, böylesi güzel bir Kermes etkinliği için kentin göbeğinde yapılıyor. Bu etkinlik küçük yavrularımızın dualar etmelerine hayır işlemelerine vesile oluyor. Allah kendilerinden razı olsun. Ben bu vesile ile kermesimizin hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum” dedi.
Başkan Aksoy ise konuşmasına bir örnek vererek başladı. Aksoy, bir çep telefonunun iki önemli unsuru olduğunu bunlardan bir tanesinin dışındaki metal unsur olduğunu diğerinin ise içerisindeki yazılım olduğunu söyledi.
Metal aksamın işin görünen yüzü yazılın ise görünmeyen yüzü şeklinde konuşmasını sürdüren Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; Bir ülkenin de iki tane yönü vardır okullarından, hastanelerinden, yollarından daha birçok hizmetlerinden müteşekkil yönü, bir diğer yönü ise manevi yönüdür, dokuları vardır. Ona işlenmiş şifreler vardır. İşte o manevi yönü biraz ihmal ediyoruz. Bir ülkenin manevi yönünü beslemezseniz maddi yönünün yıkılması muktedirdir. Yabancı ülkelerde manevi yön mü var diye sorgulayabilirsiniz. Ancak oralarda kanun korkusu vardır. Bu korkularından dolayı insanlar ayakta durur. İnşallah bizlerde inançlı birer nesil yetiştirmeye gayret gösteriyoruz. Ülkemizdeki birçok sivil toplum kuruluşu bu işleri yerine getirmek için gayret sarf ediyorlar. Osmanlı ruhunu ayakta tutan o şifrelerden birisi de bütün nesli ayakta tutan çok küçük yaştan itibaren manevi eğitimden geçmesidir. Bizim eğitim sistemimizde de daha yeni eğitim süreci başlatılabildi. İnşallah bu manevi eğitim süreci sivil toplum örgütlerimizde olduğu gibi, okullarımızın tamamında da yaygınlaşır ve evlatlarımız hepsi bu şuur ile yetiştirilirler. Önümüzde bu manevi iklimi alan güzel kardeşlerimiz var. Zaman zaman gerek Babasultan Yurdumuzda gerek Safranbolu´nun değişik yerlerinde bu manevi eğitimleri veren yerlere gidiyorum. İnanın oralardaki hava bambaşka. Saygı ve sevginin yanı sıra oralardaki çocuklarımızın hayata bakışların bir pozitiflik, mutluluk var” dedi.
Belediye Başkanı Olarak Safranbolu´nun Geleceğini Teminat Altına Almalıyım
Safranbolu Belediye Başkanı olarak Safranbolu´nun geleceğini teminat altına almak durumunda olduğunu kaydeden Başkan Aksoy konuşmasına şöyle devam etti; “Bir ekonomik yönden almalıyım, Şehrimin gelişmesi yönünden. Yatırım yapılmasından. İkincisi de bu şehirde manevi yönden yatırım yapmam lazım. Parkları, yolları, yapabiliriz. Ancak bir yıl sonra o parklar mahvedilmiş ise emek sarf ederek yaptığımız işler heba olur gider. Bu nedenle vazifelerimden birisinin de ilçemde manevi yönden çalışmalar yapmak olduğunu dile getiriyor, bu müesseselerin yaşaması için çaba sarf eden kardeşlerimizden Allah Razı olsun diyor, kermesin hayırlara vesile olmasını Cenabı Hak´tan niyaz ediyorum “ dedi.
Konuşmaların ardından kurdele kesimine geçilirken, katılımcılar ev hanımları ve yardım severlerin verdiği çeşitli gıda maddesi ve hediyelik eşyaların bulunduğu sergileri gezdiler.
Kermes 24 Ağustos 1 Eylül tarihleri arasında açık kalacak.


Pazar 24.3 ° / 3.3 °
Pazartesi 26.3 ° / 5.2 °
Salı 27.4 ° / 4.2 °