“KESER DÖNER SAP DÖNER MİSALİ ŞİMDİ NE YAPACAKSINIZ”

Kardemir Karabükspor Kulübü Başkanı Hikmet Ferudun Tankut MHK´ye tepki göstererek, 'Keser döner sap döner misali şimdi ne yapacaksınız' dedi

SPOR 9.05.2016 15:37:00 0
“KESER DÖNER SAP DÖNER MİSALİ ŞİMDİ NE YAPACAKSINIZ”

 

Kardemir Karabükspor Kulübü Başkanı Hikmet Ferudun Tankut, MHK´ye oldukça öfkeli... Dün oynanan Adanaspor maçı sonrası hakem hatalarına dikkat çeken Tankut; “Kuddusi Müftüoğlu genç hakem kardeşlerimizi eğitmek için milyon dolarlar verilerek yurt dışında değerli hocalar getiriliyor. Gelen hocalar doğduğunuz veya yaşadığınız, belediye başkanı adayı olduğunuz ilçenin takımının maçlarında şu şekilde düdük çalarak haram puan mı kazandırın diyor... Sizlerin zamanında belki yapılmış olabilir. Ben inanıyorum ki; genç kardeşlerimizi rahat bıraksanız, onlar adil düdük çalmayı anlayacak ve uygulayacak, hassasiyete sahiptirler” dedi. 
Dün akşam sahasında oynadığı Adanaspor´u uzatmalarda bulduğu golle 2-1 mağlup ederek ikincilik yarışını sürdüren Kardemir Karabükspor´un kulüp Başkanı Hikmet Ferudun Tankut, kulüp binasında basın açıklamasında bulundu.
Adanaspor maçı öncesi hakem atamaları ve karaları nedeniyle MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu´nu eleştiren Başkan Tankut´un, düzenlediği basın açıklamasında yine MHK´ya yüklenerek, “Sezonun başladığı ilk haftadan dün oynanan 33 haftaya kadar maçlarımızda bir çok hakem hataları ile karşı karşıya kaldık. Bir çoğuna MHK hata ve tecrübesizlik diyor, fakat biz bunları hakemlerimize baskı ve yanlış yönlendirme olarak değerlendiriyoruz” ifadesinde bulundu.
“BİZLERİ KANDIRAMAZSINIZ”
Cumartesi günü oynanan Alanyaspor-Göztepe maçını izlemeyenler lütfen dikkatle izleyin diyen Başkan Tankut; 'İzleyenler zaten olaylara canlı şahit olacak. Maç içerisinde faul yapıldı diye Göztepe´nin golü sayılmadı. Hakem tüm inisiyatifini Alanyaspor lehine kullandı. Maçın ikinci yarısındaki maçta oynanmamış kabul edilen süreyi abartarak 5 dakika uzatma verdi. Göztepe aleyhine verdiği faulde yer tespitine uymayıp topu elle öne atarak kaleye yakın mesafeye taşıyan Alanyalı futbolcuya orta hakem ve yan hakem seyirci kaldı. Kaleciye yapılan şarja ve ofsayta rağmen son 30 saniye kala Alanyaspor´u galip getiren golü verdi. Tabi MHK Başkanı Alanyalı, Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu tribünde, maç sonu soyunma odasında futbol tabiri ile üçlü çektiriyor. Bu şartlarda MHK Başkanının, sık sık hakemlerimiz genç, hata yapabilir kelimelerinin arkasına sığınmalarını futbolu yakından takip etmeyenleri kandırıyorum diye düşünebilir. Futbolun içerisinde 22 yılını vermiş olan bizleri kandıramazsınız. Sayın Kuddusi Müftüoğlu genç hakem kardeşlerimizi eğitmek için milyon dolarlar verilerek yurt dışında değerli hocalar getiriyorsunuz. Gelen hocalar doğduğunuz veya yaşadığınız belediye başkanı adayı olduğunuz ilçenin takımının maçlarında şu şekilde düdük çalarak haram puan mı kazandırın diyor. Sizlerin zamanında belki yapılmış olabilir, ben inanıyorum ki genç kardeşlerimizi rahat bıraksanız onlar adil düdük çalmayı anlayacak ve uygulayacak, hassasiyete sahiplerdir. Alanyaspor-Göztepe maçında Alanyaspor lehine ikram edilmiş 2 puanı herkes gördü ama MHK görmedi” dedi.
“KESER DÖNER SAP DÖNER MİSALİ ŞİMDİ NE YAPACAKSINIZ”
Dün oynanan ikincilik yarışını ve play-off yarışını etkileyecek 2 maç oynandığını da hatırlatan Başkan Tankut, “Programda aynı saatte başlaması gerekirken neden Boluspor-Balıkesirspor maçı 6 dakika geç başladı, ikinci yarıya 6 dakika uzatma verilip 8 dakika oynatıldı. Evet bazen evdeki hesap çarşıya uymaz demişler... Keser döner sap döner misali şimdi ne yapacaksınız. Bu hafta oynanacak Giresunspor-Alanyaspor maçı var. Yani Giresunspor´un ilk altı mücadelesi, Alanyaspor ´un ilk 2 mücadelesi olan maça geldik. Şimdi soruyorum bu aritmetiğin içinden nasıl çıkacaksınız? Göztepe -Kardemir Karabükspor maçında ne planlıyorsunuz? Maçları hangi gün hangi saatlerde oynatacaksınız? Hakem hataları her zaman olur sloganına sığınarak ne planlar yapacaksınız bakacağız ve takipçisi olacağız. Şunu asla unutmayın, emeğin şehri Karabük her zaman mütevaziliğini korumayı kendisine şiar edinmiştir. Fakat haksızlığa uğradığında 1989 yılında 137 günlük grevi işçisiyle beraber tarihe geçen mücadele vermiştir. 1937 yılında kurulan Kardemir fabrikası kapatılma kararı verildiğinde, 8 Kasım 1995 yılında hayatı durdurma eylemi yapmıştır. Karabük küçük bir şehir diye düşünebilirsiniz, emeklerini çalsak da sesleri çıkmaz diye düşünebilirsiniz. Sakın daha fazla sabrımızı denemeye çalışmayın. Dışişleri Bakanımız Türkiye Cumhuriyeti´nin bakanıdır. Misakı milli hudutları içerisindeki her il ve ilçeye aynı mesafede ve aynı şefkat duyguları içerisindedir. MHK´da Türkiye Cumhuriyeti bütün futbol takımlarına eşit mesafede olmalıdır. Kardemir Karabükspor futbol takımı sezon başından beri onurlu mücadelesine devam etmektedir. Hiç bir haram puanı bulunmamaktadır, bulunmayacaktır” açıklamasında bulundu.
“YARIŞIN İÇİNDEYİZ VE ŞANSLI BİZİZ”
Başkan Tankut ayrıca, MHK´nin bu sezon çok ciddi bir şekilde hakem oyunlarının arkasına, genç hakemlerimiz var diyerek hata yapabilirler diye sığınmaya çalıştıklarını da belirerek şunları söyledi; “ Bunların doğru olmadığını her platformda söylemeye devam edeceğiz. Temiz futbol için, bilhassa Türkiye Futbol Federasyonu ve MHK´nin çok daha hassas ve dikkatli olması gerekir. Ne yazık ki, sevgili Dışişleri Bakanımızın soyunma odasında üçlük çektirmesi olayların nerelerden nerelere taşındığının çok sabit örneğidir. Kardemir Karabükspor´a, Karabüklüyüm diyen herkesin sahip çıkması gerekiyor. Bu yalnız benim ve yönetim kurulu arkadaşlarımın vereceği mücadele olmamalıdır. Geldiğimiz günden beri, takıma sahiplenme noktasında, sıkıntılı ve borçlu olan bir kulübü ayakta tutabilme gayreti içerisindeyiz. Bugünlere taşıdık. Hala yarışın içindeyiz ve şanslı biziz. Bir puan geride gözükmemize rağmen yüzde eli oranında ikincilik noktasında şanlı takımız. Bu yüzden herkesin takıma sahip çıkması gerekiyor” ifadesinde bulundu.


Perşembe 23.8 ° / 6.7 °
Cuma 19.9 ° / 11.2 °
Cumartesi 23.4 ° / 4.6 °