Kimsenin Sahip Çıkmadığı Takıma Kaptan D.Ç Sahip Çıktı

Karabük Amatör Liginde geçen sezon şampiyon olarak BAL Ligine yükselen Yenicespor`a Kaptan D.Ç sahip çıktı.

SPOR 24.07.2014 13:12:43 0
Kimsenin Sahip Çıkmadığı Takıma Kaptan D.Ç Sahip Çıktı

Karabük Amatör Liginde geçen sezon şampiyon olarak BAL Ligine yükselen Yenicespor`a Kaptan D.Ç sahip çıktı.

Yenicespor Kulüp Başkanı Hakan Bender,Kaptan D.Ç ile iki yıllık sponsorluk anlaşması yaptıklarını belirterek, Kaptan D.Ç hariç herkese kırgın olduklarını söyledi. Yenice Belediye Başkanı Zeki Çay`lı hariç kimsenin takıma sahip çıkmadığını ve yardımda bulunmadığını anlatan Bender, 'Yorucu bir sezon sonunda ligi şampiyon olarak bitirdik. BAL Ligi`ne kaldık. Yenice olarak şampiyonluktan hemen sonra çalışmalara başladık. `Bundan sonra ne yapabiliriz?` diye bütün imkanların hepsini kullandık. Çalmadığımız kapı kalmadı. Siyasilerimizden, Bakanlarımızdan, bölge milletvekillerimizde hepsine anlattık. Maddi olarak kaldıramayacağımız gördük. Sadece belediyemizi desteği oldu. İlçe Kaymakamlığı, Valilik, bölgeni siyasi parti liderlerinden, destek istedik. Deplasmanlı bir ligde oynayacağımız için otobüs sorunumuz vardı. Fazla bir şey istemedik. İlçe olarak bir otobüsümüz olsun istedik, TFF`nin verdiği yardımla bu ligde mücadele edebiliri diye düşündük. Ama hiçbirisi bize dönüş yapmadı. Kardemir Karabükspor`un pilot takımı olmak için bir girişimimiz oldu, aylarca sürdü, sözler aldık. Kampa gidecekleri gün bize yardım edemeyeceklerini, en fazla 10 lira gibi bir yardımda bulunabileceklerini söylediler. Bu 10, 30, 50 bin liralar ile dönecek bir lig değil. Biz başlarken hedefimizi 3. lig olarak koymuştuk. Ama en son Karabük Üniversite ile görüşmelerimiz oldu ama olumsuz geçti. KARDEMİR`e başvurduk. bölgede BAL Ligi`nde mücadele edecek tek takımız. Kardemir Karabükspor`dan sonra deplasmana giden ikinci takımız. ama bize geri dönüş olmadı. İlçe Kaymakamı bile bize dönüş yapmadı. Daha sonra lige katılmama kararı almak üzerindeydik. Kaptan Demir Çelik devreye girdi, bizi destekleyeceklerini söylediler. Koyduğumuz hedefe Kaptan D.Ç ile ulaşabileceğimizi, amatör spora yapmış oldukları destekleri gördük. Görüşmelerimiz kısa süre içerisinde gerçekleştirildi. Kaptan D.Ç.`nin Yönetim Kurulu bize desteklerini açıkladı' dedi.

 

Trabzon Milletvekili Yardım Yaptı

Bender, Yenicespor`a sadece Trabzon Milletvekili Faruk Özak`ın yardım yaptığını ifade ederek, 'Biz KARDEMİR`in İskenderun`a yardım yaptığını medyadan duyduk. Sonuçta bölgenin BAL ligine katılan bir takımıyız, bu yardımın İskenderun değil de, en azıdan bize yardım yapılsaydı, herkesin kendi parası ona karışamayız ama 200 bin TL İskendorun`a değil de 100 bin lira bize yardım yapılsaydı iddialı olurduk. Yenice`ye değil Karabük`e, Ankara`ya küstük' diye konuştu.

Bender, yeni yönetimde yer almayacağını sözlerine ekledi.

'Karabükspor`un amatör kulüplere yardım ettiğini görmedim'

Kaptan D.Ç Grubunun Müdürü Murat Orhan ise, Yenicespor ile kardeş olduklarını belirterek, 'Ben Soğuksuspor`un da ikinci başkanlığını yapıyorum. Soğuksuspor elendi, o gün Yenicespor ile rakiptik şimdi kardeşiz. Sporun bu şekilde olması gerekir. Ben bütün beyanatlarımda sporun birleştiriciliğine vurgu yapıyorum. Ama maalesef Karabük`te bunu bir türlü göremiyorum. Bunu inşallah bizim birleşmemizle son bulmasını isterim. Sivil toplum örgütlerinin, üniversitenin, Karabükspor`umuzun ve buna benzer KARDEMİR`imizden destek göremediklerini söylediler. Ben Belli yerde katılıyorum belli yerde katılmıyorum. Üniversitenin kısmi olarak yardımcı olacağını söylemiş. Ben Kardemir Karabükspor`un amatör kulüplere yardım ettiğini görmedim. Gören varsa söylesin, bunu kulübün başkanı açıklasın. Ben Soğuksupor olarak görmedim' ifadelerini kullandı.

 'Bin kilometre uzaktakine değil buraya yardım yapın'

KARDEMİR yönetiminin İskenderunspor`a 200 bin TL yardımda bulunduğu yönündeki soruya Orhan, 'Basından duyduğuma göre KARDEMİR İskenderunspor`a 200 bin TL gibi bir yardım yapmış. Bende buradan kendilerine sormak istiyorum. İskenderunspor`a yardım yapıyorsun da Yenicespor`a neden yardım yapmıyorsun. İskenderun bin kilometre uzakta, İskenderun`da KARDEMİR ayarında 10 tane fabrika var. İskenderunspor`a yardım yapmak İskenderunspor`un sanayicisine, eşrafına düşer. Demek ki sizler hala Karabüklü olamamışsınız. KARDEMİR sonuç itibariyle bir sanayi kuruluşudur.  Bizlerde sanayicilik yapıyoruz elbette çevreyi kirletiyoruz. KARDEMİR`in bacalarından gül suyumu fışkırıyor? Sayın Valimize ve İl Çevre Müdürümüze sesleniyorum. KARDEMİR`in bacasından gül suyu fışkırmıyor. KARDEMİR`in bir tane bacasında filtre yok. Bu havayı kim teneffüs ediyor? KARDEMİR`in bacalarında filtre yoktur, ilk yatırımın buna olması lazım. Bununla ilgili resmi müracaat bekliyorlarsa ona da hazırım. Herkes konuşuyor fısıltı olarak ama kimse bir şey söylemiyor. KARDEMİR havayı kirletiyor, Filyos`a karışan Araç çayına pislikleri akıyor, bu Yenice`nin topraklarını da kirletiyor. Sen bir yerde sanayi kuruluşuysan o çevreye de az veya çok zarar veriyorsan biz de sanayicilik yaptık, çevreyi kirletmedik demiyorum ama cezalarımız ödedik, en aza indirmek için uğraştık. KARDEMİR`in de en aza indirmesi için uğraşması lazım. Ben bir çaba göremiyorum. KARDEMİR, yardım yapacaksa bu, bin kilometre ötedeki spor kulübü değildir. Karabük ve ilçelerindeki spor kulüplerine yardım etmesi gerekir. KARDEMİR Yönetim Kurulu ancak şunu bilir; KARDEMİR`in ürünlerini kendi şirketlerine yüzde 80`ini aktarırlar 10 dolar ya da 20 dolar kar payı koyarlar, kendi şirketlerine kazandırırlar. Kendilerini Karabük`ün eşrafı olarak tanıtanlar böyle sosyal projelerden uzak duruyorlar. Kendi el ayaklarını çekiyorlar. Haksızlıklara karşı da el ayaklarını çekiyorlar. Eğer bir haksızlık varsa karşısında duracaksın, tepkini koyacaksın. Karabük halkı olarak sustuk nereye geldiğini gördük. Biz birleştiricilikten yanayız, başkaları gibi ayrıştırıcılıktan yana değiliz' şeklinde konuştu.

 'Maçlar Üniversite Stadında Oynanacak'

Maçların bazılarının Karabük Üniversitesi stadı ve Yenice stadında oynanacağını anlatan Orhan, şunları söyledi:

'Kulübün yeni isimi Kaptan Soğuksu Yenicespor oldu. Kulübü en yüksen nereye taşıyacaksak onun için çalışacağız. Yenicespor`u BAL liginde en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız. Ben tüm Karabük halkından destek olmaya davet ediyorum. Biz kısa zamanda bir dizi görüşmeler yaptık. Karabük üniversitesi Rektörü prof. Dr. Burhanettiin Uysal`a duyarlılığından dolayı teşekkür ederim. Karabük`e Türkiye`ye tek ay yıldızlı stat yapmıştır. Sayın Hocamızı aradım BAL Liginde bu statta oynak istediğimi ilettik. Bir saatlik gibi kısa bir sürede  Federasyona yetişmesi gereken yazıyı bizlere verdi ve Federasyona gönderdik. Federasyon yetkilileri Üniversitemizin stadını şartlara uygun bulursa BAL Ligi maçlarımızı orada hem de Yenice`nin stadında oynayacağız. Hocamıza sonsuz teşekkür ediyorum, aynı duyarlılığı Karabük`teki diğer sivil toplum kuruluşlarından da bekliyorum.' 


Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °
Çarşamba 18.9 ° / 5.6 °