Kimseyi Toplayamadılar

AK Parti Kıranköy merkezde bulunan seçim bürosunun açılışına kimsenin katılmaması gözlerden kaçmazken, vatandaşlar, “İktidar partisinin Genel Başkan Yardımcısının katıldığı açılışa bu kadar az kişi mi katılır?” diye sordu.

SİYASET 7.03.2014 19:26:30 0
Kimseyi Toplayamadılar

Açılışta konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Türkiye’nin kangren olmuş ne kadar sorunu varsa 11 yıldır çöze çöze geldiklerini söyledi. Bu seçimlerin bir yerel seçim havasından çıkarılmaya çalışıldığını kaydeden Şahin, “Türkiye’nin yıllardır çözülmeyen ne kadar kangren olmuş sorunu varsa AK Parti olarak 11 yıllık iktidarımız içerisinde bunları çöze çöze geliyoruz. Bu seçim normalde bir yerel seçim, 30 Mart’ta sandık başına gideceğiz, belediye başkanlarını seçeceğiz, İl Genel Meclis, belediye meclis üyelerini, muhtarlarımızı seçeceğiz. Ama bazı siyasi partiler, özellikle ana muhalefet partisi ve birtakım medyadan oluşan medya partisi, altını çiziyorum medya partisi, bu seçimi Tayyip Erdoğan’dan kurtulma, AK Parti’den kurtulma seçimi gibi görmeye başladı. Hatta Cumhuriyet Halk Partisi Genle Sekreteri İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, tüm parti teşkilatına geçtiğimiz günlerde bir genel yayınladı. Parlamento gurubuna da bu genelgeyi göndermiş. ‘bundan sonra Tayyip Erdoğan’a Sayın denmeyecek, Tayyip Erdoğan’a Başbakan’da denmeyecek’ genelgenin özeti bu. Safranbolu’da bu genelgenin altında imzası bulunanlar ve bu genelgeye sahip çıkanlara sesleniyorum. Recep Tayyip Erdoğan’a Başbakanlık görevini siz vermediniz ki, bu millet, bu aziz millet verdi. Ona ‘Sayın’ sıfatını layık gören, ‘Başbakanlık’ sıfatını layık gören bu aziz millettir” dedi.  

AK Parti dışında yerel yönetimlerle ilgili seçim beyannamesi hazırlayan bir parti olmadığını belirten Şahin, şunları söyledi:

“Faullü, belden aşağı vuran bir seçim propagandası almış başını gidiyor. Proje yarışı şeklinde geçmesi lazım bu seçimin, adayların aday oldukları ilçeye, beldeye daha başarılı nasıl hizmet yapacaklarını projelerle ortaya koyması ve adaylar milletin karşısına projelerle çıkmalı. Siyasi parti genel başkanları ‘yerel yönetimlerde hangi yenilikleri getireceğiz’ bu sorunun cevabını veren çalışmalar yapılmalı, milleti yerel yönetimler konusunda kendilerine destek verecek şekilde bilgilendirmesi gerekiyor. Bakın, 30 Mart seçimlerine doğru giderken AK Parti dışında yerel yönetimlerle ilgili seçim beyannamesi hazırlayıp halka takdim eden bir başka parti olmamıştır. Sadece biz bir seçim beyannamesi açıkladık.”


Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °
Çarşamba 18.9 ° / 5.6 °