KOCA CİĞER MAKETİ KARABÜK´E GELİYOR

Karabük Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde 81 İli dolaşan Koca Ciğer Maketi 19-23 Eylül tarihlerinde Karabük ve İlçelerinde sergilenerek halka bilgilendirmeler yapılacak

GÜNCEL 18.09.2016 17:52:43 0
KOCA CİĞER MAKETİ KARABÜK´E GELİYOR

 

Sağlık Bakanlığı Kanser Daire Başkanlığı tarafından Akciğer kanserine dikkat çekmek ve toplumda farkındalık oluşturmak amacı ile Koca Ciğer isimli akciğer maketi 81 ili dolaşıyor. Bu kapsamda Koca Ciğer Maketi Karabük Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde 19-23 Eylül tarihleri arasında Safranbolu, Yenice ve Karabük´te sergilenecek, halka akciğer kanseri korunma yolları ve tedavisi hakkında bilgilendirmeler yapılacak.
Karabük Halk Sağlığı Müdür vekili Dr. Ahmet Sarı tarafından yapılan açıklamada; “Sağlık Bakanlığı Kanser Daire Başkanlığı Tarafından Akciğer kanserine dikkat çekmek ve toplumda farkındalık oluşturmak amacı ile Koca Ciğer isimli akciğer maketi 81 ili dolaşmaktadır. Bu kapsamda; İlimizde belirlenen program doğrultusunda Koca Ciğer Maketi sergilenerek, Sağlıklı Yaşam Aracında
akciğer hastalıklarına ve korunmaya yönelik videolar izletilecek, broşür dağıtılacak, kolorektal kanser taramalarını artırmaya yönelik gaitada gizli kan test kiti dağıtılacak” dedi.
Koca Ciğer Maketi ilk olarak 19-20 Eylül tarihleri arasında Safranbolu Misak-i Milli Meydanında sergilenecek. Buradaki Program sabah saat 09.00´de başlayıp akşam saat 18.00´de sona erecek.
Koca Ciğer Maketi Safranbolu´nun ardından Yenice İlçesinde de sergilenecek. Yenice İlçesindeki program saat 09.00´de Yenice kaymakamlığı önünde başlayacak ve akşam saat 18.00´de sona erecek. Koca Ciğer maketi son olarak 22-23 Eylül tarihinde Hürriyet Caddesinde sergilenecek. Buradaki program İlçelerde olduğu gibi saat 09.00´da başlayıp akşam saat 18.00´de sona erecek.


Cuma 17.4 ° / 9.2 °
Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °
Pazar 19 ° / 6.7 °