KOŞARAK GELDİLER, 1 DAKİKA İLE GİREMEDİLER

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Başkanlığı (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Karabük´te sorunsuz olarak başladı.

GÜNCEL 13.03.2017 21:06:05 0
KOŞARAK GELDİLER, 1 DAKİKA İLE GİREMEDİLER

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Başkanlığı (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Karabük´te sorunsuz olarak başladı. Ancak birçok aday saat 10.00´da başlayacak sınav için son giriş saatinin 09.45 olduğuna dikkat etmeyince, son dakikalarda koşuşturmaca yaşadı. 

Saat 10.00´da başlayan sınav için öğrenciler ve veliler erken saatlerde sınava girecekleri Karabük Üniversitesi kampüs girişine geldi. Kapıda bekleyen ring otobüsleri sınava girecek adayları binalara taşındı. ÖSYM´nin aldığı karar doğrultusunda saat 09.45´ten sonra hiçbir adayın sınava alınmayacak olmasından dolayı bazı öğrenciler son dakikalarını koşturarak geçirdi.

Güvenlik ekipleri devreye girdi

Saatler 09.45´e yaklaştığında geç kalan ve koşarak yetişmeye çalışan bazı adaylar için Karabük Üniversitesi güvenlik ekipleri seferber olarak, adaylar güvenlik araçları ile sınav salonlarına yetiştirilmeye çalışıldı. Sınav salonlarına 09.45´i geçtiği için bazı adaylar alınmazken, kimisi bir dakika ile kimisi ise 35 saniyeden dolayı giremediğini söyledi.
Diğer yandan, YGS´ye giren öğrenciler içeride ter dökerken, aileleri de okulların dışında bekleyerek çocuklarının heyecanına ortak oldu. Sınav bitimine kadar bekleyecek velilerin kimi Kur´an-ı Kerim okudu. 


Perşembe 13.9 ° / 3.5 °
Cuma 18.3 ° / 3 °
Cumartesi 13.6 ° / 2.1 °