KOSGEB Gençlerin Önünü Açıyor

25-30 Kasım tarihleri arasında kutlanacak olan Avrupa KOBİ Haftası nedeniyle KOSGEB Hizmet Müdürü ve uzmanlar, Vali İzzettin Küçük’ü ziyaret ettiler.

EKONOMİ 27.11.2013 13:41:07 0
KOSGEB Gençlerin Önünü Açıyor

KOSGEB Karabük Hizmet Merkezi Müdürü Bahadır Gevher ve KOSGEB uzmanları 25-30 Kasım 2013 “Avrupa KOBİ Haftası” dolayısıyla Vali İzzettin Küçük’ü makamında ziyaret ettiler. Ziyaret dolayısıyla kısa bir bilgi veren KOSGEB Karabük Hizmet Merkezi Müdürü Bahadır Gevher, “2009 yılından itibaren kutlanan Avrupa KOBİ Haftasına, 37 ülke ile birlikte Türkiye aktif olarak katılım sağlamaktadır. 2013 yılında 25-30 Kasım tarihleri arasında kutlanan KOBİ haftasında, KOSGEB Karabük Hizmet Merkezi Müdürlüğü olarak girişimcilere ve KOBİ’lere yönelik faaliyetlerimiz olacak ve bu faaliyetler yılsonuna kadar devam edecektir. Bu Hafta kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenecektir. Öncelikle KOBİ`lere sağlanan destekler konusunda ve KOBİ`leri ilgilendiren diğer önemli konularda bilgilendirme toplantısı düzenlenecek. Milli Eğitim Müdürlüğümüzle ile yapılan işbirliği çerçevesinde meslek lisesi öğrencilerine yönelik, mezun olduktan sonraki süreçte iş hayatına adım atacak olan gençlerimize, KOSGEB in sağladığı destekler hakkında bilgi verilecektir. Ayrıca bu hafta içinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü- KOSGEB, Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası -KOSGEB işbirliğiyle girişimcilik eğitimleri başlamış olup kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin bu desteklerden faydalanması için önemli bir fırsat sunulmuştur. Aralık ayı içinde BAKKA-KOSGEB işbirliğiyle yeni bir girişimcilik eğitimi başlayacaktır” dedi.

  Karabük’teki girişimcilik eğitimleri hakkında da bilgiler veren Gevher, “Bizler KOSGEB olarak girişimciliği yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Şuana kadar 926 girişimciye sertifikalarını verdik. 67 tane girişimci desteğinden faydalanan arkadaşımız var. Bunun ortalama yüzde 48’i bayan. Kapanan işletme sayımız şuan 1 tane, onu da netleştirmedik ama yazışma halindeyiz” diye konuştu. Vali İzzettin Küçük ise, KOSGEB’in KOBİ’lere ve girişimcilere sağladığı imkanların küçümsenemeyeceğini ifade ederek, şunları söyledi:

  “İlimizde girişimcilik ruhunu daha da geliştirmeliyiz. Özellikle kadın girişimcilerimizin sayısını artırmalıyız. Bu anlamda yapmış olduğunuz çalışmalardan ve KOSGEB olarak vermiş olduğunuz desteklerden dolayı sizlere teşekkür ediyorum.”


Cumartesi 26.2 ° / 5.5 °
Pazar 19 ° / 6.7 °
Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °