KOSOVALI KADINLAR ARTIK DAHA MUTLU

Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç´ın önderliğinde, Karabük ve Karesi Belediyelerinin katkılarıyla gerçekleştirilen ipek halı dokuma ve tel kırma kursları düzenlenen sertifika töreni ile sona erdi.

GÜNCEL 23.12.2016 17:52:20 0
KOSOVALI KADINLAR ARTIK DAHA MUTLU

 

Türkiye Cumhuriyeti Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç´ın girişimleri sonucunda, Karabük ve Karesi Belediyeleri, Drenas Kadın Hakları İyileştirme Merkezi ve Medika Jakova Kadın Derneği işbirliğinde, Jakova ve Drenas´ta gerçekleştirilen ipek halı dokuma ve tel kırma kurslarında beş hafta boyunda 60´ın üzerinde kursiyer eğitim gördü.
Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili´nin temin ettiği ipek halı tezgahları ve tel kırma malzemeleriyle, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz tarafından görevlendirilen öğretmenler tarafından her iki dalda da eğitime tabi tutulan Kosovalı kadınlar kısa sürede el becerilerini ortaya koyarken, sertifika töreninde sergiledikleri el ürünleri ile de herkesi kendilerine hayran bıraktı.
Beş haftalık kursun ardından düzenlenen sertifika törenine, T.C Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, ülkede görev yapan Türk komutanlar, yerel yöneticiler, her iki derneğin başkan ve yöneticileri ile kursiyerler katıldı.
T.C Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, beş hafta gibi kısa bir sürede son derece başarılı işler çıkartmayı başaran Kosovalı kadınları kutlarken, organizasyona destek veren Karabük ve Karesi Belediye başkanlarına da teşekkür etti. Büyükelçi Kılıç bundan sonra da Kosovalı kadınlara yönelik olarak gerçekleştirilecek olan kursları desteklemeye devam edeceklerini belirtti.
Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ise; “İmkânlarımız dâhilinde kardeşlerimizi desteklemeye devam ediyoruz, kursun açılışında ne söz verdiysek arkasındayız, onlar yeter ki bir şeyler üretme çabası içerisinde olsunlar, bundan sonra da kendilerini desteklemeye devam ederiz, şimdi sırada Dragaş bölgesi var, zaten o bölge için tezgahlarımızı hazırlamıştık,değerli dostumuz Zeki Çalışkan Bey ile ayrıntıları da konuştuk ve planlamamızı yaptık, inşallah yaz döneminde danışmanlarımız ve hocalarımız Kosova´ya gelerek o bölgede son derece güzel bir organizasyona imza atacaklar, ayrıca Gilan´dan da kardeşlerimizi buraya alarak, hem şehrimizde misafir edeceğiz, hem de onları değişik branşlardaki kurslarımızda kurslarda eğiterek usta öğretici haline getirecek ve kendi kurslarını kendilerinin yapmalarını sağlayacağız” dedi


Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °
Çarşamba 18.9 ° / 5.6 °