Kültür Varlıklarının Korunması ve Turizme Kazandırılması

Safranbolu Belediyesi ve Karabük Üniversitesi Tarih Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi (KÜTAKSAM) paydaşlığında düzenlenen Kültür Seminerleri devam ediyor.

GÜNCEL 9.05.2012 22:26:50 0
Kültür Varlıklarının Korunması ve Turizme Kazandırılması

Her 15 günde bir Salı günleri düzenlenen seminerlerde her programda birbirinden önemli konular ele alınıyor. 08.05.2012 Salı günü düzenlenen seminerde ise “Kültür Varlıklarının Korunması ve Turizme Kazandırılması” konusu ele alındı. Prof. Dr. Sümer Atasoy’un konuşmacı olduğu programda moderatorlüğü ise Yr. Doç. Dr. Yaşar Serkal Yıldırım yaptı.
Safranbolu Belediyesi Kültür Eitim Merkezi (SAKEM)’in Aslanlar şubesinde yapılan seminere Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Şirinevler Devlet Hastanesi Başhekimi Murat Acat, Karabük Üniversitesinden akademisyenler ve çok sayıda kişi katıldı.
Genel olarak Safranbolu’nun koruma süreci ile korumacılık sürecindeki ve günümüzdeki Safranboluluların fikir ve bakış açılarının ele alındığı seminerde Avrupa’nın birçok yerindeki korumacılık faaliyetleri slâytlar eşliğinde anlatıldı. Konukların oldukça memnun olduğu gözlemlenirken her geçen seminerde dinleyicilerin sayısının arttığı ve kültür seminerlerine ilginin her geçen gün çoğaldığı görülüyor.


Çarşamba 24.5 ° / 4.7 °
Perşembe 25.8 ° / 7.6 °
Cuma 24.5 ° / 5.6 °