KUYEM´den “3. Bilim Şenliği” adlı yıl sonu etkinliği düzenlendi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Üstün Yetenekliler Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (KUYEM) tarafından “3. Bilim Şenliği” adlı yıl sonu etkinliği düzenlendi.

GÜNCEL 25.05.2017 23:51:53 0
KUYEM´den “3. Bilim Şenliği” adlı yıl sonu etkinliği düzenlendi

 

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen etkinlikte KUYEM öğrencileri tarafından hazırlanan proje tasarım sergisi ile tiyatro oyunları sergilendi.

Düzenlenen sergi ve tiyatro gösterilerine Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İbrahim Kürtül, Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Murat Ağarı, Genel Sekreter ve Üstün Yetenekliler Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mücahit Coşkun, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilge Demir, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Özcan Büyükgenç, Yenice İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Özden, Genel Sekreter Yardımcısı Şaban Özkan, Üstün Yetenekliler Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Tolga Uzun, Mesut Doğan, KUYEM eğitmenleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Sergide matematik, bilim ve bilimsel yayınlar, kimya, akıl ve zekâ oyunları, fen ve sosyal bilimler, yaratıcı düşünme ve tasarım, Türkçe ve drama alanlarında KUYEM öğrencilerinin hazırladığı 200´e yakın proje çalışması yer aldı. Sergideki çalışmaları inceleyen katılımcılar, KUYEM öğrencilerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Etkinliğin açılışında konuşan KUYEM Müdürü Doç. Dr. Mücahit Coşkun, Bilim Şenliği yıl sonu etkinliğinin bu yıl üçüncüsünün düzenlendiğini belirterek Üstün Yetenekliler Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi´nin 2010 yılından beri Karabük Üniversitesi bünyesinde hizmet verdiğini söyledi.

Açılış konuşmasının ardından etkinlik KUYEM eğitmeni Sema Kızılay ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu “Safranbolu Kültürünü Yaşatıyorum” tiyatro gösterisi ile devam etti. Tiyatro gösterisinde öğrenciler tarafından Safranbolu kültürü canlandırıldı. Ardından KUYEM Eğitmeni Duygu Kılınç yönetiminde hazırlanan “Eyvah Türkçem” adlı oyunda öğrenciler tarafından Türkçeyi tahrip eden etkenlere ve tabelalardaki yabancılaşmaya vurgu yapıldı. Öğrenciler tarafından hazırlanan tiyatro gösterileri izleyenlerin büyük beğenisini kazandı.

Tiyatro gösterilerinin ardından program sertifika töreni ile sona erdi.


Cuma 19.9 ° / 11.2 °
Cumartesi 23.4 ° / 4.6 °
Pazar 26.5 ° / 11.5 °