LAZ ZİYA: 'SURİYE MUHALİF ORDUSUNA KATILDIM, AYAĞIMDAN VURULDUM'

Amerikalı Sarai Sierra’nı (33) katil zanlısı “Laz Ziya” lakaplı Ziya T. (46), genç kadını yarım saatlik boğuşma sonucu öldürdüğünü itiraf etti. Zanlının, polise verdiği ifadede cinayet sonrası Suriye’ye kaçıp muhalif ordusuna ka

GÜNCEL 19.03.2013 10:52:25 0
LAZ ZİYA:
Zanlının Karabük ve Hatay Otogarı'nda güvenlik kameraları tarafından çekilmiş görüntüleri de ortaya çıktı.
Amerika’dan İstanbul’a turist olarak gelen Sarai Sierra bir süre sonra kaybolmuş, genç kadının cesedi 8 Şubat’ta Fatih'te surların içerisinde bir dehlizde bulunmuştu. Olaydan sonra geniş kapsamlı soruşturma başlatan İstanbul Emniyet Müdürlüğü, yüzlerce kişinin ifadesine başvurdu. Görgü tanıklarının ifadelerinden yola çıkan cinayet ekipleri, şüphelendikleri “Laz Ziya” lakaplı kişinin peşine düştü. Ziya T.'nin izini süren polisler, zanlının Karabük’e, ardından da Hatay’a kaçtığını belirledi. Çalışmalarını sürdüren polisler, geçtiğimiz gün Ziya T.’yi Hatay’da yakalayarak İstanbul’a getirildi.
“YARIM SAAT BOĞUŞTUK. KAFASINA TAŞLA VURDUM”
Asayiş Şube’de ifadesi alınan Ziya T., cinayeti nasıl işlediğini anlattı. Ziya T.'nin ifadesinde, “Sabah dehlizlerin orada alkol ve tiner aldığım sırada raylarda bir kadın gördüm. Yanına yaklaştım. Öpmek istedim. Bana direndi. Elindeki telefonla burnuma vurdu. Burnum kanamaya başladı. Ben de kadına vurdum ve dehlizin önüne düştü. Dehlizin önüne indim içeri soktum, bana direndi. Dehlizin içinde tekrar öpmek istedim. Yerden bulduğu taşı kafama vurdu. Canım çok acıdı. Ben de o can havliyle yerden bulduğum taşı kafasına iki defa vurdum. Yarım saate yakın boğuştuk. Daha sonra dehlizden çıkarak uzaklaştım. Kısa bir süre sonra dehlizden hırıltı sesi geldiğini duyunca korktum ve kaçtım. Yakınlardaki balıkçı, 'Yüzüne ne oldu?' diye sorduğunda, düştüğümü söyledim” dediği öğrenildi.
Ertesi gün aynı dehlize gittiğini söyleyen Ziya T.'nin, “Kadının öldüğünü ve kafasının iki yanının patladığını fark ettim. Bunun üzerine kalasları üstüne örttüm. Cep telefonunu ve Ipad’ını aldım. Telefonu denize attıktan 3 gün sonra Ipad’ini de aynı yerden denize attım” ifadelerini kullandığı belirtildi.
“KAYIP AMERİKALININ BU KADIN OLDUĞUNU ANLADIM”
Cinayetten sonra kahvehaneye gittiğini belirten Ziya T.'nin, “Gazetelerde Saria Sierra diye birinin kaybolduğunu görünce bu kadının Sierra olduğunu anladım. Bunun üzerine montumu satmaya çalıştım, satamadım. Kısa bir süre sonra televizyonlarda Sierra’nın cesedinin bulunduğunu görünce kaçmaya karar verdim” şeklinde konuştuğu öğrenildi.
Olaydan sonra Karabük’e, ardından da Hatay’a kaçtığını anlatan zanlının, “Bütün eşyalarımı hurdacıya satarak Karabük’e kaçtım. Oradan da Hatay’a geçerek Suriye’deki muhalif askerlerin arasına katıldım. Cephede sol ayağımdan vuruldum. Suriye’de tedavim bitince yaya olarak Türkiye’ye kaçtım” dediği bildirildi.
Öte yandan Ziya T.’nin güvenlik kameralarına yansıyan görüntüleri ortaya çıktı. Zanlı 7 Şubat’ta 23.30 sıralarında Karabük Otogarı'ndan bilet alırken görüntülendi. 9 Şubat’ta Hatay Otogarı'nda kameralara yakalanan zanlının, Reyhanlı ilçesinde yolda yürürken de görüntülendiği ortaya çıktı.

Cuma 22.1 ° / 5.6 °
Cumartesi 24.6 ° / 2.1 °
Pazar 21.1 ° / 0.2 °