Liseler arası Münazara Yarışmaları devam ediyor

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Liselerarası Münazara Yarışmalarında heyecan tüm hızıyla devam ediyor.

GÜNCEL 19.04.2018 16:25:00 0
Liseler arası Münazara Yarışmaları devam ediyor
 
Vali Nafiz Kayalı Gençlik Merkezinde düzenlenen Münazara Yarışmalarında yarı finalde karşılaşan Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi ile Mehmet Vergili Fen Lisesi öğrencileri “Başarıya ulaşmak için zekâ mı önemli, çalışmak mı önemli” konusunu tartıştı. Her okuldan üç öğrencinin yarıştığı ve bir haftalık hazırlanma sürelerinin ardından sahneye çıkan her öğrenci 7 dakikalık süre içerisinde jüriyi savunduğu konu hakkında ikna etmeye çalıştı.
 
Jürinin oldukça zor karar verdiği Münazara yarışması yarı final kapışmasında Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi ile Mehmet Vergili Fen Lisesi berabere kalarak finale kalan okullar oldu. Finalde Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi, Mehmet Vergili Fen Lisesi ve Alparslan Gazi Anadolu Lisesi şampiyon olabilmek için yarışacak.
 
Yarı final yarışmasını Vali Kemal Çeber, İl Defterdarı Osman Koçaş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Çetin, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler takip etti.
 
Jüri değerlendirmesi öncesinde konuşan Vali Kemal Çeber kendisinin okuduğu dönemde yapılan münazara yarışmaları hakkında bilgiler vererek, “Bizlere bir konu verilirdi hazırlanırdık ama ondan sonra da öğretmenimiz serbest konu belirlerdi. Mesela “Bireyin yetişmesinde ailemi önemlidir, okul mu?” gibi klasik münazara konuları vardı. İlk tur bittikten sonra kura çekilirdi anlık verilen konuyu gençler hazırlıksız olarak anlatırdı birde o boyutu olurdu. Ondan sonra o iki kategoriye göre de değerlendirme olurdu ben onu da önemsiyorum belki daha da faydalı olur. Ben çok keyif aldım, bana göre iki gurupta kazandı. İki gurubu da gayet beğendim, böyle fikir yarışmalarında karşınızdakine saygısızlık etmeden, dalga geçmeden, karşınızdakini üzmeden fikirlerinizi savunabilmek önemlidir gerçek fikir münazarası odur. Sizlerde gayet güzel bir şekilde onu yapıyorsunuz iki gurubumuzu da tebrik ediyorum, aynı başarılarınızın devamını ve bu tip organizasyonların devamını diliyorum.”diye konuştu.

Çarşamba 31.3 ° / 12.2 °
Perşembe 27.9 ° / 11.1 °
Cuma 17.4 ° / 9.2 °