Liselerde Heyecanlı Kura Çekilişi

8. Geleneksel Liselerarası Bilgi Yarışmasının startı, Öğretmenevinde düzenlenen kahvaltı ile verildi. Kahvaltıda çeyrek finalde yarışacak gruplar için kuralar çekildi.

GÜNCEL 14.03.2012 22:04:01 0
Liselerde Heyecanlı Kura Çekilişi

Karabük Merkez ve ilçelerinden 13 Meslek, 21 Anadolu Lisesi olmak üzere toplam 34 okulun katılacağı yarışma, 21 Mart günü BRTV ekranlarında Çeyrek final elemeleri ile başlayacak ve 27 Nisan’da düzenlenecek son çeyrek finalin ardından yarı final elemeleriyle devam edecek. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Liselerarası Bilgi Yarışması bu yıl da Karabük Valiliği, Karabük Belediyesi, Safranbolu Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve BRTV işbirliği ile düzenleniyor.Kura çekimleri için Öğretmenevinde düzenlenen kahvaltıya 34 okulun idareci öğretmenleri ve 200 yarışmacı öğrencinin yanı sıra  Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Altuğ, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, İl Milli Eğitim Müdür vekili İsmail Kaya, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kadir Öztürk, Batı Karadeniz Ekspres Gazetesi Sahibi Necati Karaoğlu, BRTV Yönetim Kurulu Başkan Vekili Osman Çetinkaya, Program Yapımcısı Sadullah Ulusoy katıldı.Kahvaltı öncesi yapılan konuşmalarda Sadullah Ulusoy geçmiş yıllardaki yarışmalar ile geçtiğimiz yıl ülke geneline taşınan ve TBMM’de düzenlenen yarışma ile ilgili açıklamalarda bulundu.
BRTV Yönetim Kurulu Başkan Vekili Osman Çetinkaya da konuşmasında başta yarışmaya katılan tüm okullara, öğretmenlerine ve öğrencilerine başarılar dilerken, yarışmanın organizasyonunda destek veren herkese de teşekkürlerini sundu. Çetinkaya; “ İlköğretimlerin finalinde çok güzel bir yarışma yaptık. O günden beri final yarışmamız konuşuluyor. Bu başarıda Milli Eğitimin, öğretmenlerin ve velilerin büyük katkısı var. Tabi başta da öğrencilerimizin. Önceki yarışmalarımızda olduğu gibi bu yılki yarışmamızda yanımızda bir dersane olmayacak ve bu nedenle İl Milli Eğitim müdürlüğü ile bu eksikliği kapatacağız. Bu nedenle Milli Eğitim Müdürlüğümüze ayrıca teşekkür ediyorum. Tüm öğrencilerimize bu maratonda başarılar diliyorum” dedi.
 
Yarışmanın öğrenciler adına katkısının tartışmaz olduğunu vurgulayan İl Milli Eğitim Müdür Vekili İsmail Kaya da; “ 21 mart’ta başlayacak olan bu yarışma geçmiş yıllarda olduğu gibi eğitime ve öğrencilerimizin başarısına önemli katkı sağlıyor. Biz müdürlük olarak bu organizasyona öncülük eden BRTV’ye yaptığı bu güzel işten dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.
 

 
İlköğretimlerde il birincisini çıkaran Safranbolu, Liseler’e de bir o kadar heyecanlı başlarken bu heyecan ve coşku Belediye Başkanı Necdet Aksoy’dan da belli oluyor.  Önceki yarışmalarda da her zaman destek veren ve bu yarışmalarla ilgili her türlü etkinliğ katılan Başkan Aksoy, 8. Geleneksel Liselerarası Bilgi Yarışmasının kura çekimi için düzenlenen kahvaltıda öğrencileri yalnız bırakmadı. Yaptığı konuşmasıyla da tüm öğrencilere yarışma öncesi büyük moral verdi.
Aksoy; “Burada yaşananlar bir ömür boyu aklınızda kalacak hatıralarınız olacak. Bunun kıymetini bilin. Kaçıncı olduğunuz önemli değil. Safranbolu’da Antepoğlu İlköğretim Okulu bir önceki yarışmanın birincisi oldu ve bizlerde bunun gururunu yaşıyoruz. Yarışmada başarı kazanmak önemli fakat her şeyden önce bu yarışmaya katılmak bile hayatınızdaki en güzel anılarınızdan biri olacak. Bu nedenle şanslısınız. BRTV böylesi önemli bir organizasyonu gerçekleştiriyor ve elemelere de ev sahipliği yapıyor. Bir basın kuruluşu olarak örnek bir projeye imza atıyor. Başta BRTV’yi, tüm yöneticilerini ve çalışanlarını ve yarışmaya destek verenleri kutluyor ve öğrencilerimize de başarılar diliyorum” dedi.
 
Kahvaltıda son olarak ise Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Altuğ bir konuşma yaptı. Altuğ toplantıya katılmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek sözlerine başladı ve “bizler pek çok toplantıya katılır ve oralarda konuşmalar yaparız. Ama inanın hiçbir toplantıda heyecanlanmadım şimdi ise bir ilin tüm okullarının en çalışkan ve başarılı öğrencilerinin karşısında konuşmak benim için oldukça heyecan verici. Aynı zamanda çok da mutluyum. Bu toplantıyı çok önemsiyorum. BRTV bu anlamlı projeye imza attığı için kutluyorum. Bu tür faaliyetler Türkiye’nin geleceği açısından önemli faaliyetler. Herkese başarılar diliyorum
” dedi.
 
Kahvaltıda öğrencilere moral ve motivasyon veren konuşmaların ardından heyecanlı bekleyiş sona erdi ve kura çekimlerine geçildi.
 
İlk kurayı Meslek Liseleri gurubunun ilk çeyrek finali için Vali Yardımcı Ertuğ Şevket Altuğ çekti ve kura çekimleri sonucu eşleşmeler şu şekilde oldu;
 
Meslek Liseleri Çeyrek Final Yarışmaları
21.03.2012 Çarşamba
Meslek Lisesi Gurup-1
Safranbolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi
Eflani İMKB Çok Programlı Lisesi
 
23.03.2012 Cuma
Meslek Lisesi Gurup-2
Safranbolu Kız Teknik ve M.L.
Karabük Ticaret M.L.
 
28.03.2012 Çarşamba
Meslek Lisesi Gurup-3
Safranbolu Ticaret M.L.
Karabük Teknik ve E.M.L
 
 
30.03.2012 Cuma
Meslek Lisesi Gurup-4
Ovacık Güzel Sanatlar ve S.L
Eskipazar Çok Programlı L.
 
 
04.04.2012 Çarşamba
Meslek Lisesi Gurup-5
Ovacuma T.T. Çok Programlı L.
S.bolu İMKB Güz. San. ve S.L
 
06.04.2012 Cuma
Meslek Lisesi Gurup-6
Karabük Kız Teknik ve M.L.
Yenice Çok Programlı L.
S.bolu Otel. ve Turizm M.L.
 
 
Anadolu Liseleri Çeyrek Final Yarışmaları
 
11.04.2012 Çarşamba
Anadolu Lisesi Gurup-1
Karabük Anadolu İmam Hatip Lisesi
Safranbolu Anadolu Lisesi
Karabük Cumhuriyet Anadolu Lisesi
 
13.04.2012 Cuma
Anadolu Lisesi Gurup-2
Safranbolu Anadolu sağlık Meslek Lisesi
Demir çelik Anadolu Lisesi
Seyhan Cengiz Turhan Anadolu Lisesi
 
18.04.2012 Çarşamba
Anadolu Lisesi Gurup-3
75. Yıl Karabük Anadolu Lisesi
Vakıfbank Zübeyde Hanım Anadolu Lisesi
Kıymet ve Mustafa Yazıcı Anadolu Lisesi
 
19.04.2012 Perşembe
Anadolu Lisesi Gurup-4
Yortan Pazarı Lisesi
Safranbolu Atatürk Anadolu Lisesi
Karabük Anadolu Sağlık Meslek Lisesi
 
20.04.2012 Cuma
Anadolu Lisesi Gurup-5
Karabük Anadolu Öğretmen Lisesi
Ovacık Şehit m. Kızılkaya Lisesi
Safranbolu Fatih Anadolu Lisesi
 
 
25.04.2012 Çarşamba
Anadolu Lisesi Gurup-6
Yenice Anadolu Lisesi
Safranbolu İmam Hatip Lisesi
Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi
 
 
27.04.2012 Cuma
Anadolu Lisesi Gurup-7
Karabük Mehmet Vergili Fen Lisesi
Safranbolu Anadolu Öğretmen Lisesi
Karabük TED Koleji

Pazar 16.2 ° / 1.7 °
Pazartesi 18.4 ° / -1.1 °
Salı 21.4 ° / -2.7 °