LOGO YARIŞMASININ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

“Safranbolu Logosunu Arıyor” adı altında düzenlenen yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi.

GÜNCEL 17.03.2013 13:58:52 0
LOGO YARIŞMASININ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
Safranbolu Belediyesi tarafından düzenlenen “Safranbolu Logosunu Arıyor” adı altında yapılan yarışmada dereceye giren eserler ve eser sahipleri Safranbolu Belediyesi’ne bağlı bulunan SAKEM’de yapılan törenle ödüllerini aldılar. Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’un ev sahipliğini yaptığı törene; Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan, Eflani Kaymakamı Tolga Özdemir, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya, belediye meclisi üyeleri, kısım müdürleri ve yarışmacılar katıldı. SAKEM mutfağında hazırlanan çeşitli ürünlerin ikramı ile başlayan programın açılış konuşmasını Belediye Meclisi Üyesi ve yarışmanın jüri Başkanı Halil Aydın yaptı. Aydın, “Yarışmaya katılan tüm eser sahiplerini ve jüri arkadaşlarımı kutluyorum. Logomuz Safranbolu’muza hayırlı olsun” dedi.
Ardından söz alan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ise, 2010 yılında belediye meclisine Safranbolu Belediyesi’nin değişmesi gerektiği konusunda bir teklif verdiğini, bu teklifin Kültürel ve Sosyal İşler Müdürlüğüne havale edildiğini ve komisyonun bu süreçte oldukça yoğun bir mesai harcadığını ifade etti. Bu çalışmaların sonunda logo ile ilgili bir yarışma tertip edilmesi kararının alındığını ve yaklaşık bir yıl süre ile gerek internet ortamında gerek belediye hoparlörü gerekse üniversitelerde yapılan bilgilendirmeler ile geniş bir çevreye duyurulduğunu dile getiren Başkan Aksoy, “Yarışmamıza 177 yarışmacı toplam 380 civarında eser ile katıldı, bu gerçektende oldukça yüksek bir katılım. Katılımın ve eser sayısının böylesine çok olması bizleri ayrıca sevindiriyor. Bu eserleri değerlendirmek üzere de kendi alanında uzman olan üniversite hocalarımız ile belediyemiz temsilcileri ve belediye meclisimizin sosyal işler komisyonu üyelerimizden oluşan bir komisyon oluşturuldu. İlk 10’a giren eserlerin arasında seçimde oldukça zorlanıldığını belirtmek isterim” dedi.
Birinci olan eserin hem geçmişi hem de geleceği anlattığını ifade eden Başkan Aksoy, birinci olan logonun Safranbolu’yu en iyi şekilde anlattığını ve temsil edebileceğini düşündükleri üzerinde Safran Çiçeği ve Safranbolu Evinin olduğu çağdaş bir logo olduğunu, ayrıca birinci olan logonun tüm belediye meclisi üyelerinin oy birliği ile kabul edilerek seçildiğini söyledi. Başkan Aksoy, “Yarışma birincisinin çok genç yaşta olmasına rağmen böyle modern ve güzel bir logoyu yapıp Safranbolu’ya kazandırdığı ve yarışmayı kazandığı için tebrik ediyor bundan sonraki çalışmalarında kendisine başarılar diliyorum. Ayrıca yarışma süreci boyunca emeği geçen herkese huzurlarınızda teker teker teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
Başkan Aksoy’un ardından bir konuşma yapan Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan da, böyle bir yarışmanın yapılmasının ve gösterilen teveccühün ayrıca takdire şayan olduğunu dile getirirken şunları söyledi:
“Semboller ve sloganlar kenti başka yerlerde temsil etmesinden ötürü oldukça değerlidir. Değerli belediye başkanımızın yoğun temposuna rağmen böyle bir yarışmayı gündeme alması ve bir yıllık bir sancılı süreçten sonra aynı deniz kabuğundan bir incinin çıkması gibi bununda bu günden yarına Safranbolu’yu temsil edecek olması emeği olan herkesin bir kez daha tebrik edilmesini gündeme getiriyor. Bu vesile ile kısaca bir yıllık süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyor tüm katılımcıları tebrik ediyorum.”

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Yarışmada ilk 3’e giren 1. Furkan Yaşar, 2. Abdullah Güreldi ve 3. Bilal Çap’a ödülleri; Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya ve Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy tarafından verildi. Yarışma sonucunda 1.’ye 5 bin, 2.’ye 3 bin, 3.’ye ise 2 bin TL para ödülü verildi.

Cuma 22.1 ° / 5.6 °
Cumartesi 24.6 ° / 2.1 °
Pazar 21.1 ° / 0.2 °