Lualua`ya 50 Bin TL Ceza

Kardemir D.Ç Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Trabzonspor maçında formasını çıkararak yere atan LuaLua’ya 50 bin TL ceza kestiğini ve bundan sonraki davranış ve hareketlerinin takımdaki durumunu belli edeceğini söyledi.

SPOR 17.09.2013 13:02:42 0
Lualua`ya 50 Bin TL Ceza

Her şehrin kendine göre çok özel olduğunu ancak Karabük ayrı bir özelliği olarak işçi ve emekçi şehri olduğunu anlatan Tolunay Kafkas, “Lualua’ya, 50 bin lira ceza kestim. Bütün takım arkadaşlarından özür diledi. Ben hayatım boyunca bir takım değerlerim olsun, kulübün ilkeleri ve prensipleri olsun diye mücadele ettim. Her şehri kendine göre çok özel. Bu şehrin ayrı bir özelliği var. İşçi ve emekçinin şehri. Hiç kimse bu formayı yere atabilecek cesareti gösterebilir. Kimse kimsenin alın terini emeğini çalabilecek veya onlara saygısızlık yapabilecek bir şeyler gösterme şansı bu şehirde mümkün değil. Bu yapılan camiaya yapılmıştır, oyuncu arkadaşlarına yapılmıştır. Kendisi bizden özür dilemiştir. Bundan sonraki davranışları Karabükspor’daki durumunu belirleyecek” dedi.
Takım olarak oldukça iyi bir durumda olduklarını ve takımımızın en ufak bir sıkıntısının olmadığını da anlatan Kafkas, “Son maçla ilgili kendimize yapacağımız eleştiride ikinci bölgeden üçüncü bölgeye geçerken sıkıntılar yaşadık. Buda bomboş pozisyonda orta saha oyuncuların forvet oyuncuların topla bulaşamaması ile ilgili durum oldu. Hiç sorun değil. Ona rağmen maçı berabere bitirebilir hatta pozisyon bulup maçı kazanacak duruma da gelebilirdik. Oyunla ilgili en ufak bir sıkıntımız yok. Karabükspor’un önü açık. Bu ligde her takım her takımı yenebilecek güçte. Biz bir maç kaybettik. 3 maçta oldukça iyi performans sergiledik. Evimizde oynayacağımız her maçı kazanmak istiyoruz. Kazanabilecek gücümüz var. Cuma günü Kayseri Erciyes maçından 3 puanla ayrılacağız. Daha farklı bir formatta daha iyi oynayacağımızı düşünüyorum. Zaman zaman takımın inişleri çıkışları olabilir. İç sahadaki Kayseri Erciyes maçını kazanmak istiyoruz. Kazanamasak ta hiç önemli değil. Karabükspor’un lige nasıl başladığı değil nerede bitirdiğini sezon sonunda hep birlikte göreceğiz” diye konuştu.
Kafkas, gazetecilerin Lualua’nın kadroda olup olmayacağı yönünde bir soruya ise, Cuma günü kadro açıklandığı zaman alıp almayacağımı göreceksiniz şeklinde cevap verdi.
Karabükspor’un tecrübeli oyuncusu Lomana LuaLua ise, çok pişman olduğunu söyleyerek, “Sadece çok üzgün olduğumu söylemek istiyorum, Taraftarlarımızdan Karabük halkından özür diliyorum. Kulüp başkanımızdan çalışanlardan futbolcu arkadaşlarımdan herkes özür diliyorum. Hayatta hepimiz hata yaparız, bende hatamı yaptım. Şuan burada bulunup bu konuşmayı yapmak yerine futbol hakkında konuşmak isterdim. Bir hata yaptım çok üzgünüm, keşke olmasaydı. Tekrar herkesten özür diliyorum. Ben cezam neyse ödemeye razıyım. Karabük halkının kalbinde küçük bir yerim vardır affedilebilecek. Babamın rahatsızlığı bahane değil, benimde birçok problemim var. Ama o formayı kesinlikle yere atmamalıydım. Bu yüzden çok pişmanım. Karabük’te çok mutluyum ve mutlu olmasaydım kontratımı uzatmazdım. Trabzon maçını kaybettiğimiz için çok üzgünüm. Kayseri Erciyes ile evimizde oynayacağız. Bu haftadan sonra zorlu maçlar bizi bekliyoruz. Bu maçı kazanmak zorundayız” dedi.
Kırmızı mavili takım Kayseri Erciyesspor maçının hazırlıklarına bugün yaptığı idman ile başladı. Trabzon karşılaşmasında ilk 11`de oynayan oyuncular takımdan ayrı düz koşu ve çalışma yaptı. 


Pazartesi 20.1 ° / 10.6 °
Salı 19.6 ° / 5.8 °
Çarşamba 18.9 ° / 5.6 °