Mahalle Şenlikleri Tüm Hızıyla Sürüyor

Karabük Belediyesi’nin yaz günlerini şenliğe dönüştürmeye ve mahalle sakinleriyle Belediye arasındaki birliği pekiştirmeye yönelik düzenlediği “Mahalle Şenlikleri” tüm hızıyla sürüyor.

GÜNCEL 9.07.2014 17:35:14 0
Mahalle Şenlikleri Tüm Hızıyla Sürüyor

Her yaş grubunun katılımıyla bir eğlence festivaline dönüşen şenlikler bugüne kadar, Adatepe, 100. Yıl, Ergenekon, Belen Köyü, 5000 Evler 75. Yıl, Esentepe, Bayır Mahalle, Yeni Mahalle ve son olarak Öğlebeli Mahallerinde geniş bir katılımla gerçekleşti.

Ramazan eğlencelerinin kutsal ayın bir vazgeçilmezi olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Rafet Vergili, dopdolu bir programla; eğlenceli dakikalar yaşatan gösterilerin ay boyunca vatandaşlarla buluşacağını dile getirdi. Başkan Vergili; “Bu tür etkinlikler hem çocukların hem de büyüklerin Ramazan akşamlarına renk katarken, gün içerisinde yaşanan yoğun stresten de bir nebze olsun uzaklaşmayı sağlıyor. Aynı zamanda çocuklarımız geleneksel değerlerimiz tanıyor ve öğreniyor. Bizlere eğlenceli dakikalar yaşatan tüm ekibe teşekkür ediyorum”  dedi.

Çocuklara yönelik halat çekme, çuval yarışı, yumurta taşıma oyunlarla hoş vakit geçiren çocuklara Karabük Belediyesi tarafından çeşitli hediyeler sunuldu.

Öğlebeli Mahallesinde düzenlenen Ramazan eğlencesine Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, Özel Kalem Müdürü İrfan Kartal ve Öğlebeli Mahallesi Muhtarı İsmail Alpboğa ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Cavit Kesginci’nin yanı sıra çok sayıda mahalle sakininin katıldığı Ramazan eğlencesi şenliklerinde ikram edilen Osmanlı macunu, pamuk şekeri ve patlamış mısır alabilmek için miniklerin yanı sıra aileleri de uzun kuyruklar oluşturdu.

Kent orkestrası’nın sunduğu müzik ziyafeti izleyenleri büyüledi. Düzenlenen yarışmalarda ise miniklerin yanı sıra gençler de birbirleri ile kıyasıya yarışırken, eğlenceler gece geç saatlere kadar sürdü.

Şenliklere katılmak isteyenler www.karabuk.bel.tr adresindeki duyurular sekmesinden de şenliklerin yerini ve günlerini öğrenebilir. 


Pazartesi 18.4 ° / -1.1 °
Salı 21.4 ° / -2.7 °
Çarşamba 24.5 ° / 4.7 °