Mahalleliler ekmek büfesi talep etti, Vergili açıkladı

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Cumhuriyet Mahallesi sakinlerinin ekmek büfesi talebine cevap vererek mahallelinin bakkalına marketine sahip çıkmadığını ifade etti.

GÜNCEL 6.06.2022 14:47:09 0
Mahalleliler ekmek büfesi talep etti, Vergili açıkladı

 

Gezici Başkanlık Ofisi uygulamasına kaldığı yerden devam eden Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili´nin bu sefer ki durağı Cumhuriyet Mahallesiydi. Mahallelinin sorunlarını ve isteklerini dinleyen ve yanıtlayan Vergili ekmek büfesi talebine de cevap verdi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, verdiği cevapta halk ekmeği belirli bir sayıda yaptıklarını belirterek, “Niyetimiz diğer fırınları zorda bırakıp kapanmalarını sağlamak değil. Ancak sürekli zam yaparak bizi zorladılar. Biz daha önce belediye fırınında 10-12 bin ekmek yapıyorduk, onlar fiyatları yükseltince 30-35 bin ekmek yapmaya başladık. Bu ekmekleri de mevcut büfelerimizde satıyoruz.” dedi.

/resimler/2022-6/6/1449234167847.jpg

“Buradaki bakkal size yıllarca hizmet etti ama sonra bize gelerek kirasını dahi ödeyemediğini söyledi”

Cevabına devam eden Vergili, “Her yere büfe koymak gibi bir durum söz konusu olmaz. Mahalleli bakkalına sahip çıkmıyor, mahalleli marketine sahip çıkmıyor. Mahalleli BİM meraklısı, A101 meraklısı. Mahalleli bakkalına ve markerine sahip çıkmayınca da doğal olarak kapanıyor. Ben BİM´miş, A101´miş, Kiler´miş, ben bunları kabul etmiyorum. Bizim yerli bakkallarımız ve marketlerimiz var. Bunlar mahalle aralarında boş buldukları her dükkâna bakkal gibi market açıyorlar ve diğerlerini de batırıyorlar. Buradaki bakkal size yıllarca hizmet etti ama sonra bize gelerek kirasını dahi ödeyemediğini söyledi. Bizde mecburen yıktık.” dedi.

 


Perşembe 25.9 ° / 8.4 °
Cuma 22.1 ° / 5.6 °
Cumartesi 24.6 ° / 2.1 °