MHP Heyeti, yapılanları ve yapılacakları Karabüklü´ye anlattı

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli´nin talimatları doğrultusunda başlatılan Adım Adım 2023; İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma programları çerçevesinde Karabük´e gelen MHP Genel Merkez Heyeti Karabük´te geçmişten

GÜNCEL 1.08.2022 16:12:14 0
MHP Heyeti, yapılanları ve yapılacakları Karabüklü´ye anlattı

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli´nin talimatları doğrultusunda başlatılan Adım Adım 2023; İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma programları çerçevesinde MHP heyeti Karabük´te bir dizi toplantı gerçekleştirdi. Adım Adım 2023; İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma programı kapsamında MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, MYK üyeleri Seçkin Odabaşı ve Yüksel Aydın, MDK üyesi Özmen Alp Giray Erdemir Karabük´e geldi.

/resimler/2022-8/1/1631587503556.jpg

“Adım Adım 2023; İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma” temalı ziyaretler kapsamında Safranbolu Sunal Tülbentçi Öğretmenevi´nde de toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, MYK üyeleri Seçkin Odabaşı ve Yüksel Aydın, MDK üyesi Özmen Alp Giray Erdemir, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, MHP Karabük İl Başkanı Adem Kar ve yönetimi, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Karabük İl Başkanı Ahmet Kara, AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Mehmet Sarı ve yönetimi, MHP Safranbolu İlçe Başkanı Erkan Canözü ve yönetimi, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Safranbolu İlçe Başkanı Hakan Ünal ve çok sayıda partili katıldı.

/resimler/2022-8/1/1633525780531.jpg

Açılış konuşmasını gerçekleştiren MHP Safranbolu İlçe Başkanı Erkan Canözü, MHP Genel Merkez heyetine ve programa katılanlara teşekkürlerini ifade ederek, “Mirasa sahip çıkacağız, ne mutlu Türküm diyene.” dedi.

/resimler/2022-8/1/1636172968159.jpgMHP MYK Üyesi Yüksel Aydın yaptığı konuşmada, “Böyle bir günde bizleri dinleme nezaketinde bulunduğunuz için teşekkür ediyorum. MHP olarak İl İl İlçe İlçe milletimize sıkıntıları anlatıyor hem de paylaşıyoruz. Vatandaşlarımızla hemhal olacağız. Bu sıkıntılardan kurtulacağız. 2023´ü bunun için anlatıyoruz. 2023 Türk milleti adına çok önemli.” dedi.

Cumhur ittifakının oluşma sürecine değinen MHP MYK Üyesi Aydın, “2016 15 Temmuz´da neredeyse Türk devleti elimizden kayıp gidiyordu. O gece Milliyetçi Ülkücü Hareketin Lideri Sayın Devlet Bahçeli her şeyi kenara bırakıp ilk açıklamayı yapmıştır. Sonuçları itibariyle cumhur ittifakı oluştu.” dedi.

FETÖ´nün devletin her kademesine sızdığına değinen Aydın, “Hala bitmiş değiller. Bu namussuz haysiyetsiz örgüt Türk devletini emperyalistlere teslim edecekti. İttifakın bütün kurallarına kavramlarına MHP olarak uyuyoruz. Gece gündüz demeden çalışıyoruz. Fedakarlık bizim işimiz, karşılıksız sevmek bizim işimiz. Önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben. Biz hizmetleri yapar karşılığını Cenab-ı Allah´tan bekleriz. Yeter ki Türk milleti varolsun, belaya düçar kalmasın. Yaşasın Türk Milleti. Ne mutlu Türküm diyene.” diyerek sözlerini tamamladı.

/resimler/2022-8/1/1637374373253.jpg

Toplantıda bir çok konuya değinen MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım konuşmasına, “Cenab-ı Allah insanı imtihan ediyor. Afetler veriyor felaketler veriyor. Son zamanlarda afet yaşadık. Yenice ilçemize sel geldi. Afetler devam ediyor. Bir de felaketler var. Daha da baş edilmezi. Virüsle başladık. İlk tedbir neydi? Eve kapanma, fabrikaları kapatma, okulları kapatma, sokağa çıkmama, üretimi durdurma, dini hayatı durdurma. Camilerde cemaat olamadı, umreyi kapattılar. İnsan hayatı ters düz oldu. Düzelecek derken kıtlık başladı, kuraklık başladı. Arkasından kuraklık geçti, yağmur iyi derken burnumuzun dibinde iki dost ülkemiz Ukrayna ve Rusya savaşa başladı. Türkiye Cumhuriyeti´nin alt yapısının güçlü olduğunu gördük. Başarılı bir imtihan verdik dünyada. Ekmedik, biçmedik, yerine koymadık, ambardakini yedik. Arkasından enerjiye erişimde sıkıntı başladı.” dedi.

Konuşmasında enflasyona da değinen MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, “Dünyanın bütün ülkelerinde enflasyon var. Ülkemizde var mı? Var. Bu enflasyon ülkeyi yönetenlerin yanlış yönetiminden değil Allah´tan. Burada bütün mesele dar gelirli olan insanımızın gücünün yükselmesi. Siyasette acıma yoktur. Siyasetçiye baktığınızda açlıktan ölüyoruz, yandık, yıkıldık, sandığı getirin. Zamanı geldiğinde sandığı koyacağız herkes boyunun ölçüsünü alacak. Desene ben şu kadar üretim yapacağım, ben de sihirli değnek var şunu yapacağım. Açlıkla Osman Kavala´nın, kıtlıkla Demirtaş´ın ne alakası var?” dedi.

“Kripto siyaseti, insanları kandırma siyaseti geldi”

Geçmiş dönemde ülke menfaatleri söz konusu olduğunda bütün siyasetçilerin bir araya geldiğine vurgu yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, “Ülkenin menfaati söz konusu olduğunda siyasetçiler yumruk olurdu. 10 yıldır yapılan bir operasyonla siyasetçiler Türkiye´nin değil Türkiye´nin karşısında yer almaya başladı. Kripto siyaseti insanları kandırma siyaseti geldi.” dedi.

FETÖ´nün geçmişte CHP ve MHP´yi kasetlerle dizayn etmeye çalıştığına değinen Yıldırım, “Baykal´ın yerine Kılıçdaroğlu geldi. Partisinin içinde ulusalcıları biçti attı. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli MHP´yi dizayn ettirmedi. Meral hanım çıktı, ‘Başbakan olacağım.´ dedi. Partiyi böldü. Bizi dizayn etmeye çalıştılar, olmadı ama yarı yarıya böldüler. Türkiye´deki siyasette açmazlar ortaya çıkmaya başladı. Terörle ilgili mücadelede bir araya gelmiyoruz. Ülkemin menfaatlerinde bir araya gelemiyoruz.” dedi.

“Hak güçlünün, hak haklının değil”

Doğu Akdeniz´deki doğalgaz petrol ortaklığına değinerek Türkiye´nin hak istediğini belirten Yıldırım, Doğu Akdeniz´de bulunan hidrokarbon yataklarına Türkiye´yi ortak etmediklerini, Türkiye´nin hakkı olmadığının ifade edildiğini hatırlatarak, “Ya alın Akdeniz sizin olsun biz bir şey istemiyoruz ya da burada bizim hakkımız vardır bu hakkı alırız diyeceksiniz. Bizi almadıkları zaman Kılıçdaroğlu bağırdı niye yokuz? Almıyor adamlar. Biz hakkımızı aramaktan vazgeçmeyiz. Hak güçlünün, hak haklının değil. Daha dün Polatlı´ya kadar Yunan geldi işgal etti, gücün yetti çıkarttın. Haklı diye bir şey yok hak diye de bir şey yok. Gücün varsa hakkını alacaksın. Uluslararası Deniz Hukukuna göre biz Libya´yla deniz yetki anlaşması yaptık. Birleşmiş Milletler kasasına girdi. Bu mavi vatandır. Akdeniz orta ortaya Libya ve Türkiye´nin ortak malıdır.” dedi.

Konuşmasında Türkiye´nin hem Doğu Akdeniz´de hem Karabağ´da hem de Rusya-Ukrayna savaşında etkin ve başarı olduğunu belirten MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, Doğu Akdeniz´de sondaj gemisi Abdülhamid Han´nın Ağustos´un 9´unda sondaja başlayacağını söyleyerek, “Abdülhamid Han sondaj gemisi Türkiye´nin malı. Doğalgaz ve petrol arayacak. Mavi Vatanda hakkımızı almaya gidiyoruz. Mavi Vatan oluşurken Türkiye´nin menfaatinin olduğu yerde CHP yok, İYİ Parti yok. Ülkenin dışarıyla sıkıntısı olduğunda ülkenin yanında dur. Devlet Bahçeli´den yana değil, Recep Tayyip Erdoğan´dan yana değil Türkiye´den yana ol, sonra bizim kafamıza vur.” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım konuşmasında CHP´li Ünal Çeviköz´e yüklenerek yaptığı açıklamaların Türkiye´nin aleyhine olduğunu belirterek, “Savaş Türk´e toy kimseden mermi istemedik. Karabağ´ı geri aldık. Kime rağmen CHP´nin sözcülerine rağmen. Rusya Ukrayna´yı işgal etti. Finlandiya İsveç korktu. Bizi NATO korusun. Niye girmediniz şimdiye kadar. PKK´yı besliyorsunuz. NATO Güvenlik Paktıdır. Bizi yıkmaya çalışanlara tabanca mermi destek veriyorsunuz, tedavi ediyorsunuz. PKK ile ilişkiyi kesmezlerse almayın dedik. Yine Ünal Çeviköz, üç beş terörist Finlandiya´ya gitmiş olabilir, CHP Finlandiya´nın yanı da. CHP niye Türkiye´nin yanında olmuyor? Niye gavurdan yana kılıç sallıyorsun?” dedi.

HDP´nin ne olduğunun belli olduğunu ve HDP´den korkmadığını ifade eden Yıldırım, “CHP´den, İYİ Partiden korkarım. Çünkü onlar Müslüman adına, Atatürkçülük milliyetçilik adına siyaset yapıyorlar.” dedi.

Konuşmasında 6´lı masaya da değinen Yıldırım, “6´lı masaya bakın, 5 sağ parti Kılıçdaroğlu´nu cumhurbaşkanı yapacağız diye uğraşıyorlar. İstanbul örnek olacak en güzel seçim. Telafisi var mı yok? Eyüpsultan´da Kur´an-ı Kerim okudu, Sarıyer´de rakı içti. İstanbul perişan. Başına bir bela geldiğinde başkan yok.” dedi.

Çift maaş konusuna da değinen MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, “Kılıçdaroğlu kaç maaş alıyor? O da çift maaş alıyor. Kendilerine helal, başkasına haram. Böyle bir mesaj ve imaj siyaseti yapıyorlar.” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, Safranbolu Ünal Tülbentçi Öğretmenevi´nde yaptığı konuşmasında ekonomik sıkıntılara ve bu durumun aşılacağına, Türkiye´nin doğalgaz ve petrol konularında aktif olarak mücadele ettiğine ve Türk Devletleri Teşkilatına değinerek, toplantıya katılanlardan seçimlere yönelik çalışma yapmalarını, oylarını da cumhur ittifakından yana kullanmalarını istedi.

Program sonunda MHP Genel Merkez heyetine Safranbolu Evi hediye takdimi gerçekleştirildi.

MHP Genel Merkez Heyeti´nin “Adım Adım 2023; İlçe İlçe Anlatma Ve Aydınlatma” teması kapsamında Karabük´te gerçekleştirdikleri programlar 30 Temmuz´da Eskipazar ile başlarken Yenice ve Yortan ziyaretleri ve 31 Temmuz´da Eflani ve Safranbolu ilçe ziyaretleri şeklinde devam etti. Program çerçevesinde şehit aileleri, esnaf, selden zarar gören Tır köyü ziyaretleri gerçekleştirilirken bütün ilçelerde de açık veya kapalı olmak üzere toplantılar yapıldı.

 

 


Cuma 19.9 ° / 11.2 °
Cumartesi 23.4 ° / 4.6 °
Pazar 26.5 ° / 11.5 °