MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ’NİN AÇIKLAMALARI (2)

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Tutsak takası olur mu? Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlü bir devlettir, gidip ciğerlerinden söküp alıp gelmesi lazım” dedi.

GÜNCEL 10.03.2013 13:50:43 0
MHP GENEL BAŞKANI BAHÇELİ’NİN AÇIKLAMALARI (2)
MHP Siyaset ve Liderlik Okulu’nun 8. dönem açılış törenine katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 8. dönem öğrencileri ile bir araya geldi. Sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle sohbet eden ve başarılar dileyen Bahçeli, program sonunda gazetecilerin sorularına cevap verdi. Bir gazetecinin, '4. Yargı Paketi'yle ilgili BDP'nin bir önerge vereceği ve üzerinde değişiklik yapılması yönünde talepleri var. MHP'nin buna ilişkin bir genelgesi olacak mı?' şeklindeki sorusuna Bahçeli, 'Sorunuzda BDP ile MHP ile mukayese eder bir yaklaşımı yadırgadığımı izahat etmek isterim. BDP'nin görüşleri üzerinden bizden bir mütalaa istemeniz çok yanlış ve yakışıksız olmuştur' cevabını verdi.
“Son yıllar içinde, 2009 yılına dayanan bir demokratik açılım zırvası bütün hızı ile devam etmekte. Oslo görüşmeleri perspektifinde şimdi de İmralı-Kandilli arasında bir hat çekilmek suretiyle sürdürülen bu ihanet olgusu hukuki bir zemine kavuşturulmak ve İmralı taleplerine karşılık bulmak açısından bir dizi hukuku teklifleri Bakanlar Kurulu’nda görüştükten sonra TBMM’ye taşımaya ve bu ihanet olgusuna TBMM’yi de ortak etmeye çalışmaktalar. MHP olarak TBMM’ye gelen ülkemizin sosyal, ekonomik sorunlarına yönelik yeni düzenlemelere ihtiyaç duyulduğu anda 51 milletvekilimizle gerekli katkılar sağlanmaktadır. Fakat Büyükşehir Yasa Tasarısı’nda bazı anayasa değişikliklerinde olduğu gibi yasa teklifleri geldiğinde de MHP’nin milletvekilleri tüm hassasiyetlerini ortaya koymak suretiyle Türkiye’yi herhangi bir felakete sürüklemeyecek, bir değerlendirmeyi eleştirmek suretiyle yerine doğru bildiklerini teklif etmek suretiyle Meclis faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu çerçevede 4. Yargı Paketi adı altında Meclis’e sunulacak böyle bir teklif Meclis Genel Kurulu’na indiği taktirde arkadaşlarımız aynı hassasiyet çerçevesinde değerlendirmede bulunacak ve İmralı ile Kandil arasında çekilmiş olan telgraf tellerine konan kuşları teker teker ayıklamak suretiyle olayı ülkemiz açısından yorumlayacaktır” diye konuştu.
Devlet Bahçeli, BDP’li milletvekillerinin Kandil’de terör örgütü mensupları ile bir arada gösteren fotoğrafın hatırlatılması üzerine, “Sayın Başbakan’ın çelişkiler dünyasının bir başka görüntüsüdür. Şimdi İmralı yolcularını kendi elleri ile ve devletin imkanları ile Kandil’e taşımak suretiyle bu çelişkili hayatına devam etmektedir. TBMM’nin mensubu sıfatını taşıyan zevatın bir ihanet odağı olarak Türk Bayrağı’nın dikilmesi gereken bir yere milletvekilliği sıfatı ile gitmelerini Türk milletinin kabullenmesi mümkün değildir. Bunlar yüce divanlık olaylardır. Başta Recep Tayyip Erdoğan bey olmak üzere bir gün bunun sorgulaması mutlaka yapılacaktır” şeklinde konuştu.
Mehmet Ali Şahin’in Karabük Ülkü Ocakları’nın esnafa dağıttığı Veda Hutbesi için “Keşke bir tane de Devlet Bahçeli’ye verselermiş” şeklindeki açıklamasının hatırlatılması üzerine Bahçeli, “Bunlar yakışık olmayan, TBMM Başkanlığı yapmış, bakanlık yapmış değerli bir siyasetçinin ağzından çıkması gereken sözler değil. Herhalde bunları okuması gerekenleri o şahsen biliyor da, onlara bizi de ortak etmek istiyor” ifadelerini kullandı.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, PKK'nın elinde tuttuğu kamu görevlilerini serbest bırakılması için bir takım faaliyetlerin olduğu ve Başbakan’ın “İkinci bir Habur istemiyoruz” şeklindeki açıklamasının hatırlatılması üzerine ise, “Neresini değerlendireyim? Tutsak takası olur mu? Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlü bir devlettir, gidip ciğerlerinden söküp alıp gelmesi lazım, hangi takası yapacaklar?' dedi.
Bahçeli, “Geçen sene bu süreçten doğan rahatsızlığınızı yazılı olarak Cumhurbaşkanı’na bildirmiştiniz, kısa süre öncede Kılıçdaroğlu bildirdi aynı rahatsızlığı. Yeni bir girişiminiz olacak mı?” şeklideki soruya ise, “Bizim politikalarımızda taklit yoktur. Birileri bir şey yaptı diye onun benzerini yapmak gibi bir davranış içinde bu zamana kadar bulunmadık, bundan sonra da bulunmayacağız. MHP, inandığı yolda kararlılıkla gitmektedir” şeklinde cevap verdi.

Pazartesi 18.4 ° / -1.1 °
Salı 21.4 ° / -2.7 °
Çarşamba 24.5 ° / 4.7 °