MHP İl Başkanı Metin Demirel Yeniden Aday

20 Mayıs Pazar günü yapılacak olan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Karabük İl Kongresinde, yeniden aday olduğunu açıklayan İl Başkanı Metin Demirel, 'Benim olduğum yerde, benim kazanıp kazanmamam önemli değil, kesinlikle Milliyetçi Hare

GÜNCEL 17.05.2012 19:05:04 0
MHP İl Başkanı Metin Demirel Yeniden Aday

10 yıl sonra yeniden MHP İl Başkanlığına Genel Merkez tarafından atandığını ve hafta sonu yapılacak kongrede yeniden aday olduğunu belirten Metin Demirel, “Yaklaşık 4 ay önce benden önceki il başkanı arkadaşımın mazeret sunarak istifa etmesinden sonra Parti Genel Merkezimiz İl Başkanlığına benim atanmamı uygun gördüler ve ben de partim adıma kabul ettim. Ardından kongrede de İl Başkan adayım olmam konusunda partili arkadaşlarımdan ve tabanımızdan talepler geldi. Geçmişten gelen birikimlerimizi partimizin hizmetine sunmam istendi. Milliyetçi Hareket Partisi’nin yerelde ve genelde iktidara taşımayı hedefliyoruz ve bunun için çalışacağız” dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi’nde bir iç çekişme yaşandığını sanmadığını da anlatan İl Başkanı Demirel, “Bu camianın Milliyetçi Hareket Partisi’ni iktidarda görmek istediğinden bir rahatsızlık olabilir diye düşünüyorum. Bana gör Milliyetçi Hareket Partisi’nde yukarda, aşağıda, ortada falan bir iç çekişme yok. Sadece ve sadece geçmişten gelen birikimlerimizi, tecrübelerimizi partimizin hizmetine sunmaya çalışıyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi’nde aday olan tüm arkadaşlarımızın iyi şeyler düşündüklerini söylüyorum. 80 öncesi jenerasyondan gelen ve birikimi olan arkadaşlarımızın danışma kurulu gibi bir oluşum kurularak, onun içinde görev verilmek istenme düşüncesi gayet güzel ve yerinde bir fikir. Ama şunu da vurgulamak istiyorum. Partilerde yönetimlerin gençleştirilmek istenmesi çok güzel bir şey. Fakat bu belirli bir olgunluğa geldikten sonra olmalı.Çok rahat söyleyebilirim ki benim olduğum yerde, benim kazanıp kazanmam önemli değil, kesinlikle Milliyetçi Hareket Partisi’nde bir sıkıntı, bölünme olmaz. Biz buna müsaade etmeyiz” ifadesinde bulundu.

TABANI DEĞİL HER KESİMİ KUCAKLAYACAĞIZ
Kendilerinin sadece tabanı değil, içinde her kesimi kucaklayan ve barından bir yapıyı amaçladıklarını da anlatan Metin Demirel, şunları söyledi:
“80 öncesi bir sosyal demokrat bir kişinin Milliyetçi Hareket Partisi’ne oy vermesi düşünülemezdi, bu gün ama sandıkta MHP’ye oy verebiliyorsa, Milliyetçi Hareket Partisi’nin büyük bir gelişme gösterdiğinin yansımasıdır. Milliyetçi Hareket Partisi tüm Türkiye’yi kucaklayacak, tüm vatandaşlarımızın kabul edeceği bir olgunluğa erişmesinin göstergesidir. Türk Milletinin her kesiminden kabul gören Milliyetçi Hareket Partisi’ne, bu miadını doldurmuş ya da doldurmak üzere olan partilerin tabanını kazandırmak için ciddi bir çalışma içindeyiz. Ama takdir edersiniz ki toplu bir sonuç alma biraz zaman isteyecektir. Delegenin teveccühünü tekrar kazanırsak biz sadece bu tabanı değil, içinde her kesimi barındıran tüm Karabük halkını kucaklamayı amaçlıyoruz. Parti içinde önde gelen isimlerin kongre öncesi şu yada bu adayı destekliyor diye çıkan laflar tamamen söylentiden başka bir şey değil. Kesinlikle bizim olduğumuz yerde böyle şeyler olmaz. Bunlar tamamen söylenti ve dedikodudur. Biz tüm insanımızı kucaklıyoruz. Şimdi, muhakkak ki en güzeli tarafsız bir duruş sergilemeleri doğru olacaktır. Bu gün de baktığımız zaman bunu görüyoruz. Belediye Başkanımız il başkanlığı seçimi ile ilgili defalarca tarafsız olduğunu ifade etmiştir ve öyle olması da gerekir. MHP Disiplin kurulu ve eski milletvekilimiz İlhami Yılmaz’a baktığımız zaman da, Karabük’e sık sık geldiği halde, gelişlerini seyrekleştirmiş ve dedikodulara mahal vermemek için memleketine bile gelmiyor bu aralar. Bu konuda hiçbir sıkıntı yok diyebiliriz. Benden tarafa da olsa da taraf olmalarını ve her hangi bir tarafa duruş sergilemeleri doğru olmaz.”
Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin, parti teşkilatı ile bir dargınlığın olmadığının altını çizen Metin Demirel, “ Bizim partimiz gelişmekte olan büyük bir parti. Bazen aileler içinde bile ufak tefek sürtüşmeler oluyor. Her şeye rağmen ben net bir şey söylemek istiyorum, benim olduğum yerde kesinlikle, çekişme, kavga ve bölünme gibi bir şeyler olmaz. Bizim partimizin yapısı da, yetiştiğimiz siyasi terbiye de bunu gerektiriyor ve biz bu terbiyede yetişmiş insanlarız. Diğer arkadaşlarımız da aynıdır. Ufak tefek, kırgınlıklar ve küskünlükler olabilir. Bunları da hallederiz. Biz hedefimizi belirledik. Karabük halkının tamamını kucaklayacağız. Bunu böylece iddialı konuşmak istiyorum. 2004 Yerel seçimlerinde AK Parti Karabük’ten yüzde 56 gibi bir oy aldı. 2009 Yerel seçimlerinde ise AK Parti’nin aldığı bu oy oranına rağmen, biz oyumuzu yükselttik ve Karabük Belediyesini aldık. Demek ki istenildiği zaman oluyor. Milliyetçi Hareket Partisi camiası birlik içinde olduğu zaman beceremeyeceği iş olmaz. Karabük milletvekili sayısı üçten ikiye düşmesini bırakın, bir milletvekilliğine de düşse alacağımıza inanıyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi’ne oy vermeyen vatandaşlarımız bile bizi dikkatle takip ediyor. Partimizi sağlıklı bir şekilde önümüzdeki yerel ve genel seçimlere hazırlamak için bu koltuğa talip olduk. Delegelerimize tercihi noktasında ben bir şey söylemek istemem. Nasıl oy kullanacaklarını akıl süzgecinden geçireceklerdir. Onlar ne yapacaklarını bilirler. Ben tek bir şey söylemek istiyorum, kongremizin şölen havasında geçmesi için tüm delegelerimizin ve Karabük halkının katılımlarını bekliyoruz” diye konuştu.


Pazar 16.2 ° / 1.7 °
Pazartesi 18.4 ° / -1.1 °
Salı 21.4 ° / -2.7 °